fbpx

Povești sculptate în lemn în Parcul Tineretului

 Prima rezidenţă culturală dedicată amenajării urbane: „Story Wood Cut” s-a încheiat sâmbăta trecută! În urma lui, au rămas doar povești sculptate în lemn care au fost prezentate în fața copiilor în Parcul Tineretului!

Șase artiști, Bostănică Gheorghe, Rădăcină Viorel Constantin, Rizea Gabriel Felician, Ioan Ungur, Iasinovschi Mihai și Koter Vasile, au creat opere de artă prezentate copiilor, și anume personaje din basmele lor favorite sculptate în trunchiuri de copaci uscați. Motanul încălțat, Albă ca Zăpada, Bestia, din „Frumoasa și Bestia” sunt doar câteva dintre personajele de poveste cu care copiii se vor întâlni de acum în Parcul Tineretului.

Atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Casa de Cultură Traian Demetrescu, cea care a organizat acest eveniment, i-a premiat pe cei șase sculptori participanți. Craiovenii care au luat parte la eveniment au fost încântați și cu momente de dans, prezentate de dansatorii de la Salsa Dynamik.

Vorbim despre șase zile în care am avut motoarele accelerate la maxim, într-o competiție culturală, o competiție cu timpul care mereu ne provoacă să realizăm produse culturale cu care să ne mândrim atunci când le prezentăm publicului nostru. Cei șase meșteri artizani au demonstrat că se poate acest lucru la Craiova și ne-au oferit prin puterea artei lor un spațiu unde copiii noștri se pot întâlni cu personaje celebre din lumea poveștilor”, a spus Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Tema propusă anul acesta a fost: „Personaje celebre din lumea poveştilor”. Acest demers s-a înscris în strategia de management cultural al anului dedicat Centenarul Marii Uniri venind în întâmpinarea acestei sărbători prin identificarea şi invitarea unor artişti din zone ce acoperă întreaga hartă culturală a României.

Sursa Foto: Jurnalul Olteniei

Transalpina se redeschide https://bit.ly/2IgwyEU


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0