fbpx

Pregătiri intense pentru Crăciun în întreaga lume:  brazi de Cartea Recordurilor, luminițe multicolore și prăjituri uriașe

Cu doua săptămâni înainte de Crăciun, pregătirile sunt în toi în lumea întreagă. De la Vatican la Glasgow și Mexico City oamenii au început să simtă emoția și bucuria sărbătorilor de iarnă.

La Vatican, în Piața San Pietro, a fost ridicat un uriaș brad, magnific împodobit, și a fost amplasată o Scenă a Nativității. Pentru construcție au fost folosite bucăți din copacii doborâți de furtună în provincia Trentiono, în octombrie 2018, scrie ziarelive.ro 

La Glasgow, în centrul orașului, a avut loc o competiție caritabilă, crosul Moș Crăciunilor, la care au luat parte mii de oameni și patrupede.  Mai puțin unul, care a refuzat cu fermitate.

Shalini Nayar, funcționar la Consiliul Municipal: „A decis că nu vrea să alerge, așa că l-am purtat în brațe tot drumul.” Dar a fost distractiv, o splendidă acțiune de caritate, a meritat.

În capitala landului german Saxonia a fost realizată o uriașă prăjitură, de patru metri lungime. A fost folosită o rețetă din 1434, iar fiecare felie s-a vândut cu 6 euro.

La acvariul din Tennessee a fost amplasat un pom de Crăciun deosebit: instalația sa este alimentată cu electricitate produsă de o anghilă. Când își caută hrană, emite impulsuri de joasă tensiune, iar când mănâncă, intensitatea descărcărilor electrice este mai mare.

Ca în fiecare an, centrul capitalei mexicane este iluminat feeric. În 2019, tema principala este dominată de culorile alb și albastru.

Potrivit echipei de la Guiness Book, recordul celui mai mare brad împodobit de sărbători îl deține orașul italian Gubbio. A fost amplasat pe versantul unei coline străjuite de o fortăreață medievală. Realizat de sute de lumini intermitente, bradul are o lungime de 750 de metri, o lățime de 450 de metri și, pentru realizarea sa, a fost nevoie de 7,5 kilometri de cabluri.

De la brazi spectaculos împodobiți la crosuri caritabile, de la concerte fascinante la târguri cât mai viu colorate, lumea întreaga este în febra sărbătorilor de iarnă.

În 3 minute poți să vezi și: 6 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de Revelion!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Pregătiri intense pentru Crăciun în întreaga lume:  brazi de Cartea Recordurilor, luminițe multicolore și prăjituri uriașe
Article Name
Pregătiri intense pentru Crăciun în întreaga lume: brazi de Cartea Recordurilor, luminițe multicolore și prăjituri uriașe
Description
Au mai rămas câteva zile până la Crăciun şi, în întreaga lume, pregătirile pentru sărbători sunt în toi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0