Prejudecăţile – obiceiuri vechi de când lumea!

Ca părinte îți doreşti să îți educi copilul astfel încât să devină un om de bine şi să îşi clădească singur, mai departe, un viitor fără griji. Este asta suficient oare pentru societatea zilelor noastre? Societatea in care acceptarea diferențelor dintre oameni pare a fii testul suprem, pe care puțini îl trec.

Diferențele de orice tip dintre oameni au existat şi vor exista în continuare, diversitatea fiind una dintre caracteristicile de bază ale omenirii. Din păcate mulți oameni sunt intoleranți cu tot ce este diferit față de ceea ce ei cunosc şi se lasă pradă unor tipare sociale care încurajează discriminarea.

Comportamentul diferit față de cei ce au un alt statut social, altă rasă, religie sau orientare sexuală este rezultatul unor idei puternic înrădăcinate în mediul în care trăieşti şi pe care le preiei de cele mai multe ori involuntar.
Uneori poate fi foarte greu să identifici o atitudine greşită proprie, dar lucrurile se schimbă radical atunci când eşti tu cel privit cu dispreţ, fără niciun motiv real.

Fiecare dintre noi poate ajuta la schimbarea mentalității! Este o chestiune de decizie şi totul începe cu tine, cu un efort activ către conştientizarea concepțiilor nemotivate pe care le-ai deprins.

Dacă îți doreşti o lume mai bună pentru copilul tău, fii tu exemplul lui şi fă diferența! Pentru un copil, comportamentul părinților va fi mereu de referință în tot ce va face pe viitor.

Text redactat de Cristina Pleşoianu

Foto: timpul.md

citeşte şi: Diferența dintre generații, problemă eternă, un caz nerezolvat!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *