12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Oltenia e bogată: bani grămadă pentru elevii de 10!

Banii, leac pentru analfabetismul funcțional: 4 orașe încearcă să-și motiveze elitele cu bani publici!

Mulți dintre noi am fost crescuți pe ideea: ,,Înveți pentru tine”. Mai nou, înveți pentru bani și, dacă ai noroc, te naști în Târgu Jiu, cel puțin odată la 4 ani, în ani pari.

Se pune foarte mult accentul pe mediile de 10 ca fiind excepționale, așa că cei mai mulți din edili aleg să-i premieze doar pe aceși elevi și să-i uite pe cei cu medii aproape maxime, chiar dacă și părinții acestor copii plătesc taxe și impozite la stat.

De pildă, există mari diferențe la sumele oferite elevilor de 10 de la un oraș la altul. Primarul din Târgu-Jiu acordă 10.000 de lei tuturor celor care au luat la Evaluarea Națională sau Bacalaureat media 10. ,,Este un premiu binemeritat, o recunoaștere a eforturilor depuse de acești copii pe care ni-i dorim modele demne de urmat pentru toți tinerii din oraș”.

Pe locul secund se află viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin care este conștient că nu doar pentru notele de 10 se dupune efort, de aceea pentru mediile între 9.00-9.49 va oferi premii în valoare de 300 de lei, pentru elevii care au obținut între 9.50-9.99 li se va da 400 de lei, iar pentru cei ce au obținut media maximă, suma de 1000 de lei. ,,Stimulăm performanța, susținem educația”, este mesajul lui Daniel Cîrjan, viceprimar.

Și la Slatina se susține și se premiază excelența, de aceea fiecare elev ce a obținut media 10 va primi suma de 1000 de RON. Conducerea îi felicită și va organiza chiar și o festivitate de premiere: ,,Ulterior afișării rezultatelor finale vom definitiva lista elevilor ce vor participa la ceremonia de premiere. Vă doresc mult succes, tuturor, în noile etape pe care urmează să le parcurgeți!”.

La Râmnicu-Vâlcea edilului-şef a propus premierea cu câte 3.000 de lei a fiecăruia dintre cei 16 elevi care au obţinut media maximă la Evaluare Naţională şi cu câte 4.000 de lei a fiecăruia dintre cei 13 elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat, suma totală angajată din bugetul local fiind de 100.000 lei.

,,Dintre premiaţii de către primarul Mircia Gutău pentru media de 10 la Bacalaureatul din anul 2016 se remarcă, astăzi, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ superior de prestigiu din ţară: Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Inginerie Medicală – Politehnica Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacia ”Carol Davila” Bucureşti, College Juridique Franco-Roumain, sau din străinătate: Université Paris 1 – Panthéon Sorbonne, Universitatea din Leeds”.

În 3 minute poți să vezi și: Astra-Craiova: Primul 11 al lui Cristiano Bergodi!

Cum se iau notele la Universitatea din Craiova! Șefa de la Drept pasează subiectele studenților!

Prădătoare! L-a obligat sa se culce cu ea!

Când a scăpat din mâinile studentei, bărbatul s-a dus direct la tribunal, plângându-se că a fost violat! O tânără de Read more

Ce au putut să facă doi tineri în autobuz!

Camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă! Doi tineri, din Constanța, au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp Read more

Un tramvai numit Speranța a deraiat în Craiova

Carnagiu pe Centura Craiovei! 3 persoane au murit pe loc!

Cele mai mincinoase zodii! Să n-ai încredere în ele

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,152FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles