4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

VIDEO: Un preot sfidează creștinismul! A oficiat Liturghia în mare, la bustul gol!

O saltea gonflabilă a fost pe post de altar. Ce se va întâmpla cu preotul!

Căldura nu face ravagii numai în România. În Italia, razele soarelui îi fac pe oameni să sfideze creștinismul. Dovada vie este un preot care a fost împins de caniculă la un gest necugetat, care riscă să îi pună în pericol cariera și să-i aducă sancțiuni serioase. Mattia Bernasconi, un preot catolic din Italia, este cercetat după ce a oficiat Liturghia, la bustul gol, în apele Mediteranei. 

Mattia Bernasconi ar fi trebuit să oficieze Liturghia, așa cum procedează în fiecare duminică. Fiind foarte cald afară s-a gândit să mute slujba în afara bisericii, în apropierea unei păduri de pini, dar odată ajuns acolo a constat că era mult prea aglomerată.

Așadar, i-a venit o idee curajoasă, pe care superiorii săi au considerat-o de-a dreptul revoltătoare. Mattia a susținut Liturghia în apele Mediteranei, la bustul gol și a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar. 

Arhiepiscopia nu a fost deloc încântată!

Imaginile de la ceremonia neobișnuită au ajuns în mediul online, sute de internauți au reacționat, iar mulți dintre italieni s-au declarat nemulțumiți de atitudinea pe care Mattia Bernasconi a avut-o. În aceste condiții, Arhiepiscopia Crotonei-Santa Severina a fost nevoită să intervină pentru a calma spiritele, conform Adevărul. 

  „Este necesar să ne amintim că celebrarea euharistică are un limbaj particular, alcătuit dingesturi şi simboluri pe care creştinii şi în special slujitorii hirotoniţi, este corect să le respecte şi să le preţuiască, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate. Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi de atenţie la simboluri”, insistă reprezentanții Arhiepiscopiei. 

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, anul acesta!

Vom avea sau nu zăpadă de sărbători Administrația Națională de Meteorologie a explicat că vor exista schimbări climatice destul de Read more

spital
O femeie a oprit ventilatorul unei colege de salon: o enerva zgomotul!

Femeia a fost resuscitată și a ajuns la terapie intensivă! O femeie de 72 de ani, din Germania, a fost Read more

Care este răspunsul preotului!

În plus, preotul este pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”, potrivit pocurorului Giuseppe Capoccia. Bărbatul și-a cerut scuze în mod oficial pentru modul în care a acționat, dar a subliniat că nu a dorit să lezeze pe nimeni prin acțiunile sale sau să-și trateze cu superficialitate meseria. Mai mult decât atât, el a adăugat că cei prezenți pe plajă au părut enutizasmați de inițiativa sa, ei fiind cei care i-au oferit salteaua pe care a transformat-o rapid în altar!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles