fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Moment istoric: Se deschide prima linie de tren construită de la 0 în România după ’89!

Cât costă un bilet și care va fi programul trenurilor

Toată lumea care vrea să plece din țară prin Otopeni, de duminică va avea o nouă posibilitate ca să ajungă la aeroport. Trenul Gara de Nord- Otopeni va lega în sfârșit Bucureștiul de cea mai mare poartă aeriană a României și va fi disponibil începând de mâine. Garniturile vor circula la un interval de 40 de minute, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar un bilet va costa 4 lei, arată un ordin al ministrului transporturilor. Informațiile din zilele trecute indicau faptul că biletele vor costa în jur de 8 lei.
,,Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a transmis ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Așadar, dacă aveți avion la ora 09.00, ar trebui să ajungeți în Gara de Nord la 05.00 dimineața. Aceasta este prima linie de tren construită de la zero în România după 1989 și are doar 3 kilometri. Cea mai dificilă parte a fost construirea unui viaduct de 1,5 km peste Drumul Național 1. Noua linie de 3 km este însă pe un singur fir de circulație și se bifurcă la final, la intrarea în stația din Otopeni. Bucata de cale ferată spre Aeroportul Henri Coandă pornește din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 m, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri, și un viaduct de 1,52 km, care supratraversează DN1, până la noua stație de călători, de la Terminalul Sosiri. Valoarea contractului a fost de 398,1 milioane de lei.

Din păcate, linia nu este electrificată, așa că trenurile care vor trece pe aici sunt diesel, însă s-a lăsat posibilitatea electrificării liniei, adică au fost trase cabluri pentru asta. Urma să fie gata inițial în luna mai 2020, pentru a fi folosita de către microbiștii care ar fi venit la meciurile Campionatului European de Fotbal ținute la București. Termenul a fost amânat pentru 26 august, iar apoi pentru ziua de mâine.

Foto: Facebook

UTA – Craiova: Papi nu se va baza pe 3 fotbaliști!

Cel mai bun fundaș central al Craiovei din ultimii 30 de ani!

Ocupat sau indiferent? Semne care îți arată că ești a doua roată de la căruță

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles