14.5 C
Craiova
duminică, aprilie 14, 2024

(P) Prima vizită la dentist – cum îți pregătești copilul pentru ea?

Prima vizită la dentist nu trebuie să fie stresantă pentru copil. Cum să te pregătești pentru ea și la ce să fii atent? Modul în care va decurge este foarte important pentru un pacient tânăr deoarece influențează percepția copilului în viitor legat de acest subiect. Dacă intenționezi să mergi pentru prima dată la un cabinet cu copilul, asigură-te că ai în vedere cele menționate în continuare!

Prima vizită la dentist – de ce este importantă?

Procesul de înlocuire a dinților de lapte cu cei permanenți începe în jurul vârstei de 4 ani, dar înlocuirea lor completă are loc de obicei abia la vârsta de 6-7 ani. De aceea este atât de important acorzi importanță maximă igienei orale a copilului – dinții de lapte vor însoți copilul până în primii ani de școală. Necesitatea de a îndepărta dinții cariați la vârsta preșcolară poate provoca multe dificultăți copilului. De asemenea, pot apărea defecte de vorbire și malocluzie și este recomandat să se viziteze cât mai devreme clinica de stomatologie copii.

Copiii consumă băuturi și sucuri colorate și, uneori beau din aceeași sticlă cu ceilalți, își pun mâinile murdare în gură și nu sunt întotdeauna capabili să se spele bine și corect pe dinți după ce au mâncat. Este extrem de important să dezvolte obiceiuri bune încă de la o vârstă fragedă. Se știe de mult cât de importantă este prevenirea – folosirea pastei de dinți adaptate vârstei copilului, tehnica adecvată de periaj de dinți și înlocuirea periodică a periuței. Un element integrant al prevenirii bolilor dentare la copii sunt și vizitele de control, astfel încât să se poată reacționa rapid atunci când apar primele probleme.

Din păcate, cariile dentare la copii nu sunt neobișnuite. Unele modificări în cavitatea bucală sunt atât de mici încât părintele nu le poate observa și doar un stomatolog poate evalua dacă ceva nu este în regulă.

Prima vizită la cabinetul de stomatologie și ortodontie Craiova este foarte importantă, de aceea nu ar trebui să o amâni. Atunci când apare durerea și se dezvoltă cariile, înseamnă adesea nevoia de a efectua multe proceduri stresante pentru copil și părinți, care pot implica chiar și extracția dentară!

Cum să te pregătești pentru prima vizită la dentist?

Dacă urmează prima programare la dentist a copilului tău, cel mai important lucru este atitudinea corectă și pregătirea prealabilă a micului pacient. Copiii mici nu au întotdeauna asocieri pozitive cu controalele medicale, motiv pentru care ideea de a vizita un dentist îi poate face să se teamă.

Părinții joacă un rol foarte important aici și ar trebui să explice copilului lor cine este medicul dentist, cum va fi vizita și de ce este atât de importantă. Trebuie să îți amintești să nu sperii copilul – este mai bine să-i stârnești atitudinea pozitivă, curiozitatea și chiar entuziasmul cu privire la vizită explicându-i necesitatea. Este important ca cei mici să vadă că părinții și, de exemplu, frații mai mari merg și ei la vizite de control la dentist și totul este în ordine.

De asemenea, nu amâna primul control! Dezvoltarea cariilor este periculoasă și poate afecta funcționarea altor organe, iar o vizită la un stomatolog pediatru nu trebuie să semene cu o vizită standard la medic sau cu vizitele medicale tradiționale pe care un copil le asociază cu plâns sau durere.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles