Primăvara europeană! Cele 3 variante pentru sferturile Cupei EHF!

De pe vremea Craiovei Maxima, Bănia nu a mai fost în primavara europeana. Au readus-o acum, la 35 de ani distanță, Cristina Florianu și colegele ei! Iată când va fi marele meci în Polivalentă și pe cine am putea avea drept adversare.

 

SCM Craiova a învins la Randers și a obținut o performanță fantastică pentru sportul din Bănie: calificarea, după 35 de ani, în primavara europeana! Dumanska și compania au încheiat pe locul 2 grupa A, la egalitate de puncte cu liderul Brest.

 

Tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei EHF va avea loc marți, 13 februarie, la ora 12:00. Potrivit regulamentului, oltencele vor întâlni o câștigătoare de grupă, excluzând grupa din care au făcut parte. Astfel, Craiova va juca în sferturi cu una dintre celelalte 3 câștigătoare, anume Handball Club Lada Togliatti (Rusia), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia) sau Larvik (Norvegia).

 

Primavara europeana începe cu Rusia, Turcia ori Norvegia!

 

Lada Togliatti a dominat clar grupa B, obținând 5 victorii din 6 posibile. Și turcoaicele de la Kastamonu au realizat o performanță identică. Doar Larvik a pierdut mai multe puncte, încheind cu 9, fiind învinsă de Zalău, și ea calificată în sferturi.

 

Partidele din sferturi se joacă în sistem tur – retur. Turul, programat la echipa ce a încheiat pe 2 – în cazul de față la Craiova – se va disputa pe 3 sau 4 martie, în vreme ce returul e programat la o săptămână distanță. Așadar, pe 3 ori 4 martie, Cristina și celelalte fete merită să joace pe un covor de flori în Polivalentă!

Devis Mangia, prima declarație optimistă în privința luptei la titlu!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *