21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Primii bani recuperați în cazul taxei auto. Românii îți primesc banii înapoi

Sute de mii de români au plătit taxa auto între 2007-2017. Iată de când își pot primi banii înapoi!

Fie că s-a numit taxa de prima înmatriculare, taxa de poluare sau timbru de mediu, şoferii îşi pot recupera banii pe cale administrativă, adică fără să meargă în instanţă. În medie, au plătit pentru o maşină câteva sute de euro. Românii care au plătit aceste taxe între 2007-2017,  primesc banii începând cu săptămâna viitoare.

Ce trebuie să facă pentru a primi banii

În primul rând, trebuie depuse cereri la ANAF, chiar dacă între timp şi-au vândut autoturismele. Important este să aibă copii după actele respectivelor vehicule şi să solicite recuperarea taxei până pe 31 august. După această dată, nu mai primesc banii.

Oricine a plătit o taxă la prima înmatriculare a maşinii între anii 2007 şi 2017 îşi poate recupera acei bani dacă vine la ANAF, cu un dosar care să conţină copia talonului, a cărţii maşinii, dar şi dovada plăţii, dacă o are. Banii vor intra în cont de săptămâna viitoare după regula primul venit, primul servit, potrivit știrileprotv.

ANAF o să calculeze suma pentru cei care nu au dovada plăţii. Îşi pot recupera taxa doar cei care au plătit-o la înmatriculare, chiar dacă au vândut maşina. Aceştia trebuie să se asigure că au copii ale actelor maşinii. Din păcate, legea nu prevede nimic în cazul celor care au vândut maşina, dar nu au copii ale actelor.

România, locul 1 din Europa la cazuri de rujeolă. Află mai multe 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles