fbpx

”Primul copil”, noul proiect pentru stimularea natalității

Consiliul local liberal și viceprimarul Daniel Cîrjan din Drobeta-Turnu Severin au anunțat depunerea unui nou proiect numit ”Primul copil”, menit să stimuleze natalitatea din oraș.

Proiectul de hotărâre ”Primul copil” ar consta într-un trusou pe care l-ar primi mamele care nasc la maternitatea din Severin. Pentru a te încadra trebuie, de asemenea, să te afli la prima naștere și să ai domiciliul în Drobeta-Turnu Severin cu cel puțin un an înainte de momentul nașterii.

,,Alături de consilierii locali liberali, la inițiativa consilierului liberal Magda Dumitrescu, am propus un proiect privind stimularea natalității în municipiul Drobeta-Turnu Severin prin acordarea trusoului „Primul copil”. Programul ar urma să se aplice mamelor care se află la prima naștere, cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin cu cel puțin un an de zile înaintea nașterii și care dovedesc faptul că nașterea a avut loc în incinta Blocului Materno – Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” a menționat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Viceprimarul a continuat prin a specifica faptul că o ultimă condiție pentru a beneficia de trusou este lipsa datoriilor la bugetul local.

,,Părinții nou-născutului nu trebuie să figureze cu datorii la bugetul local. Trusoul „Primul copil” va conține geantă bebeluș, salopetă, pantalon, body, păturică, prosop baie, un bax pampers. Trusoul „Primul copil” se va acorda în anul 2019 unui număr de aproximativ 200 de persoane, bugetul estimat fiind de 60.000 de lei, finanţarea asigurându-se din bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin”, a adăugat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Viceprimarul Cîrjan a continuat prin a spune că proiectul a a fost creat din cauza natalității scăzute din zonă care ar fi rezultatul greutățior financiare pe care le întâmpină părinții în primii ani de viață.

În 3 minute poți să citești și: Liviu Dragnea, prezent la mitingul PSD de la Craiova!

Ploile nu se opresc! Când scapă oltenii de umbrele!

Ecaterina Andronescu vs Selly

Săbii și lopeți în parcarea unui supermarket!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cristina Plesoianu

Latest posts by Cristina Plesoianu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0