16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

Primul zbor, primul gol în stomac. Iată ce ar trebui să știi despre primul zbor

Dacă te pregătești să zbori prima dată cu avionul și ai emoții sau simți un gol în stomac, atunci iată ce ar trebui să știi. Deși aeroporturile diferă de la unul la celălalt, procedurile sunt la fel.

Începi deja să-ți pui întrebări sau să te gândești cum să-ți cumperi biletul? Nu știi cum se face check-in-ul sau la ce poartă trebuie să ajungi? Uite ce ar trebui să faci prima dată. Nu cred că te-ar deranja să-ți cumperi un bilet ieftin, să scutești niște bani. De obicei, biletele ieftine apar atunci când orele în care tu și somnul vă înțelegeți la cataramă: dimineața devreme sau seara târziu.

Ce ar trebui să faci înainte de primul zbor

Să lași acasă emoțiile, să ai biletul cumpărat, dar ai grijă să nu-l uiți odată cu emoțiile acasă. Bagajul care e de două tipuri : cel de mână, pe care îl iei cu tine în avion și bagajul de cală. Pentru primul dintre acestea nu este nevoie să plătești, dar necesită mare atenție la dimensiuni și greutate. De altfel, sunt câteva lucruri pe care nu le poți lua cu tine în bagajul de mână. Mare grijă însă la lichide, creme și geluri! O să ți se rupă sufletul dacă o să-ți vezi aruncate la gunoi, fără milă,  șamponul, crema scumpă de care tragi de la Crăciun să nu se termine, gelul de duș cu miros de levănțică sau, mai rău decât toate… parfumul ăla scumpe pe care l-ai primit cadou de la soț. Fă bine și transportă-le în recipiente de maxim 100 ml, ambalate într-o pungă de plastic transparentă de 20cm X 20cm.

Ai grijă să nu uiți de check-in. Să nu te gândești că doar ai cumpărat biletele și asta-i tot. Alege varianta rezolvării online (pentru că-i gratis, o poți face de acasă). Să nu uiți de buletin sau pentru destinațiile din afara zonei Euro, vei avea nevoie de un pașaport (curat, îngrijit). Urmează apoi primul pas în aeroport. Știu că ți se pare ceva wow pentru că n-ai mai fost, pentru că e primul zbor. Ai grijă însă să urmărești indicațiile care te vor duce la avionul tău. Vezi ce poartă ai pentru destinația aleasă și îndreaptă-te spre ea. Și încă ceva, grăbește-te! Ăsta e tot secretul.

Vei trece și de controlul de securitate, unde îți vei pune toate lucrurile în tăvițe. Unii te mai și descalță, dar nu-i problemă, nu te îngrijora. Drumul până la poarta de îmbarcare e un alt hop. Te iei după indicatoare și ajungi.  În avion, îți cauți locul, îți pui centura și aștepți să decoleze. Un mic sfat să-ți treacă emoțiile: încearcă să te gândești la orice altceva, și nu te uita în jos! După aterizare, pregătește-ți pașaportul sau buletinul pentru că vei mai trece printr-un control și nu uita să-ți recuperezi bagajul de cală înainte de a fugi spre distracție!

Citește și 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles