Problemele lui Mangia înainte de Dinamo: „Asta e cel mai dificil!”

Devis Mangia întâmpină două mari probleme înaintea partidei din Cupa României. Antrenorul Craiovei cere ajutorul publicului pentru a avea un avantaj consistent împotriva lui Dinamo.

 

Devis Mangia a prefațat astfel partida de joi: „Va fi foarte dificil, pentru că întâlnim o echipă pentru care Cupa a rămas singurul obiectiv din sezon, cu siguranță vor veni motivați, dar noi trebuie să fim și mai motivați. Este cel mai important joc pentru că e primul care urmează, după care vor urma 10 meciuri ca niște finale, eu îmi doresc să fie 13. Nu pot fi speriat de Dinamo, cuvântul frică față de adversar nu face parte din vocabularul meu”.

 

Întrebat de suprafața de joc de pe Oblemenco, pe care a criticat-o după întâlnirea cu Timișoara, Mangia a preferat un răspuns diplomatic: „Pentru mine, în fotbal, sunt două lucruri importante: sănătatea jucătorilor, iar în al doilea rând atmosfera și spectacolul pe care îl oferă fotbalul, calitatea show-lui. Atmosfera și spectacolul pe care îl oferă fotbalul. Sper ca stadionul să fie plin, pentru că avem nevoie de suporterii noștri la acest meci”.

 

Mangia nu a reușit să-i integreze în sistem pe Gardoș și Santos

 

Alături de teren, antrenorul Craiovei își face griji și de condițiile în care s-a pregătit echipa în aceste zile. El a lăsat să se înțeleagă că nu a reușit încă să-I integreze pe Gardoș și Santos în sistemul de joc al Universității Craiova: „Problema e că nu ne-am antrenat pe un teren normal în ultimele 4 zile. Sunt un antrenor căruia îi place să lucreze tactic. E greu pentru mine să integrez noii jucători în sistemul tactic pe care-l avem. E chiar dificil să lucrezi”.

 

Întrebat dacă regretă că nu va avea o dublă cu Dinamo în play-off, Mangia a zis: „În play-off au ajuns echipele care au meritat, asta s-a întâmplat. Nu mai are sens să discutăm acum dacă ar fi fost bine ca Dinamo să fie în primele 6 echipe sau nu”. Italianul știe unde va lucra omologul său de la Dinamo înaintea duelului direct: „Pentru Florin Bratu nu va fi simplu să schimbe ceva – sistem, organizarea jocului – în decurs de 2 zile, dar sunt sigur că va lucra la motivarea jucătorilor. Ceea ce înseamnă că noi trebuie să fim mai motivați ca ei”.

La ora meciului vor fi -11 grade! Ar trebui amânat Craiova – Dinamo!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *