12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Profesor de la Harvard, umilit! Românii nu l-au considerat competent să predea

O universitate din România nu i-a dat voie unui profesori de la Harvard să le predea studenților săi! Ce a transmis Ministrul Educației

O universitate din România a refuzat ca un profesor de la Harvard să le predea studenților, pe motiv că nu avea DPPD, mai precis modulul pedagogic.

Sorin Cîmpeanu: „Este o rușine!”

„Știu un profesor de la Harvard care a vrut să predea într-o universitate din România. Îndrumase și un vicepreședinte american foarte cunoscut. Iar o universitate din România i-a spus că nu este competent să predea pentru că nu avea DPPD. Este o rușine!”, a zis Sorin Cîmpeanu la DC News.

În viitor, acest lucru va fi imposibil să se mai întâmple, fiindcă orice persoană cu studii superioare poate să predea în școli, fără module de pregătire sau masterat didactic, prin excepția introdusă în noul proiect de lege.

Ministrul a mai zis: „poți să intri în cariera didactică, printr-un an de stagiatură, chiar dacă nu ai DPPD-ul”. „Poți să vii și din afara sistemului dacă nu ai DPPD-ul cu condiția să ți se verifice competențele teoretice. Faci anul de practică pedagogică. Apoi poți să intri, chiar dacă nu ai făcut DPPD”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,155FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles