-0.5 C
Craiova
marți, februarie 7, 2023

Profesorii cer sporuri pentru expunerea îndelungată la calculator!

Într-o țară în care 32% din elevi nu au acces la școala online, unii profesori vor bani pentru radiațiile wi-fi!

Sindicatele FSLI ce spor de calculator pentru profesori. Argumentul este unul penibil (ținând cont că 32% din elevii României nu au acces la internet): expunerea la radiațiile emise de dispozitivele personale folosite în activitatea profesională.

Sindicatele FSLI încep adresa depusă la Guvern pe 11 noiembrie printr-un avertisment ,,gradul de nemulțumire al salariaților este din ce în ce mai mare, în condițiile în care Guvernul României nu a avut, printre priorități, personalul din învățământ”.

Cele două probleme care au atras nemulțumirile sunt: ,,neacordarea majorării salariale care se cuvenea, începând cu data de 1 septembrie 2020, personalului didactic și, nu în ultimul rând, atacarea la Curtea Constituțională a României a proiectului de lege privind acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ”.

Așa că în plină campanie electorală FSLI spune că ,,este momentul ca guvernanții să înțeleagă că trebuie investit în educație, dacă nu se va pune capăt subfinanțării permanente a sistemului de învățământ, consecințele le vor resimți copiii noștri”, potrivit edupedu.ro.

În cererea sindicatelor “investiția” înseamnă “dotarea tehnică a celor care sunt responsabil de actul educațional, dar și în stimularea financiara personalului din învățământ. Concret, FSLI solicită modificarea Hotărârii de Guvern 34/2018, astfel încât “să fie consacrat sporul pentru condiții de muncă pentru că personalul didactic care, în contextul epidemiologic actual, își desfășoară activitățile didactice în sistem online”.

Sporul este justificat de expunerea la radiații, potrivit FSLI: ,,Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, de la începerea anului școlar 2020-2021, multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura la nivel național exclusiv online, ceea ce presupune o perioadă îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care pe care fiecare le deține, prin resurse financiare proprii și pe care le utilizează în activitatea profesională. În context nu este exprimată nicio îngrijorare despre o eventuală expunere a elevilor la aceleși condiții de școală online ca și profesorii. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că se impune modificarea HG astfel încât să fie prevăzut cuantumul sporului de care trebuie să beneficieze personalul didactic care în realizarea sarcinilor de serviciu utilizează dispozitivele electronice”, potrivit adresei depuse la Guvern.

Ce mai cere sindicatul:

 • asigurarea de laptopuri fiecărui profesor, potrivit legii 109/2020 (nicio mențiune despre faptul că obligația legală a Ministerului Educației de a asigura dispozitive “la cerere” se referă și la elevi)
 • cutremur turcia
  Cutremur puternic de 7.8 grade, în centrul Turciei! Peste 1.500 de persoane au murit

  VIDEO! Frank Hoogerbeets, savant olandez, a prezis cutremurul la data de 3 februarie Un cutremur puternic de 7.8 grade a Read more

  Oltenia este pe primul loc la consumul mediu de alcool

  Cu cât a crescut consumul de bere fără alcool Oltenia ocupă locul întâi, pe țară, la consumul mediu de băuturi Read more

 • “Guvernul României să prevadă în proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021 fondurile necesare acordării personalului didactic, începând cu 1 ianuarie 2021, a salariilor de bază prevăzute în Legea cadru 153/2017 pentru anul 2022 salarii de care această categorie socio profesională ar fi trebuit să beneficieze de la data de 1 septembrie 2020, dar a căror acordare a fost amânată de executiv”
 • eliminarea limitării sporurilor la alt salariu decât cel de bază flat în plată.

Reamintim că fiecare membru de sindicat plătește o cotizație care se reține automat din salariu, în cele mai multe cazuri, cotizație calculată la salariul brut, inclusiv sporuri, și care reprezintă până la 1% din venitul lunar brut. Cu cât acest venit e mai mare, cu atât cotizația crește.

Pițurcă și Mititelu nu și-au încheiat socotelile: „A cerut să i se dea clubul”

Primul jucător dorit de Rădoi la Craiova!

Cum să treci peste o despărțire, în funcție de zodie!

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles