22.9 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

Profesorii din Dolj, aproape să distrugă viitorul a doi copii!

Câțiva dascăli din județul Dolj au fost la un pas să bage o elevă în spital: ignoranța profesorilor a atins cote alarmante după Evaluarea Națională!

Considerată una dintre cei mai buni elevi din localitate, o fetiță din Gorj a suferit un șoc după ce a fost punctată cu nota 6 la Evaluarea Națională. În urma sperieturii, părinții tinerei i-au administrat calmante, dar aceștia s-au speriat crezând că a făcut semi-pareză.

VIDEO: Tragedie la o școală! 19 elevi şi doi profesori au murit după ce un tânăr i-a împușcat

Martorii spun că în timpul atacului au văzut copii încercând să sară pe fereastră A fost masacru la o şcoală Read more

Primăria Craiova pune la bătaie 28.000 de euro pentru elevii de top ai orașului și profesorii lor!

În ce perioadă se pot prezenta aceștia la casieria Primăriei! Primăria Craiova va aloca suma de 141.000 lei net, pentru Read more

Directorul școlii unde învață eleva este indignat de o asemenea eroare din partea profesorilor corectori și susține că aceștia ar trebui dați afară din învățământ. La limba română, fata a obținut 9,80, iar la matematică a primit nota 10 după recorectare.

NU ESTE UN CAZ SINGULAR!

Un coleg al acesteia, care a primit la matematică nota 2,20, după recorectare nota i-a crescut la 7,90. Cei doi sunt din localitatea Bălteni. Directorul Liceului Bălteni care administrează și școala din satul Peștera Jiu, Constantin Deaconescu, a declarat pentru presa locală că absolventa a avut nevoie de calmante din cauza șocului suferit, iar parinții s-au panicat atunci când au văzut în cazul fetiței lor simptome asemănătoare cu o semipareză, scrie Digi24.

Lucrările copiilor au fost corectate de profesori din Dolj. Profesorul consideră că astfel de greșeli nu ar trebui tolerate în învățământ, iar părinții se gândesc să depună o petiție la Ministerul Educației. Rezultatele Evaluării Naționale reprezintă o sursă de frustrări și revoltă pentru multi copii și părinți.Erorile de corectare sunt frecvente, astfel există elevi ce au primit note chiar și cu 4 puncte mărite în urma contestațiilor.

Un alt caz este cel al unui elev din Sectorul 5 din București care a înaintat cu peste doua mii de pozitii în urma contestațiilor. Nici Brașovul nu a fost ocolit de greșeli de corectare, de aceea au existat diferențe de peste 3 puncte obținute de absolvenții care au făcut contestații. 14 lucrări au fost admise cu o notă mai mare de un punct față de cea de la evaluarea inițială. Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării spun că nu mai pot modifica notele finale de anul acesta, dar au în plan pregătirea mai bună a cadrelor didactice care verifică lucrările.

Putem să reevaluăm lucrările în urma unor petiții, dar nota copiilor nu se schimbă, nu e prevazută în metodologie o astfel de situație. Trebuie să recunoaștem că în fiecare an apar astfel de situații și de aceea, comisiile județene, cât și comisia națională pot decide reevaluarea națională. Ideea este că la Limba Română exista și un grad de subiectivism al evaluatorului, ne gândim că ar trebui o formare mult mai serioasă pentru cadrele didactice, probabil că foarte mulți au venit pentru prima dată la evaluarea lucrărilor. Neavând experiență, probabil se pot face și greșeli, dar noi trebuie să luăm masuri. Am înțeles că la Brașov. Bănuiesc că la evaluarea inițială au uitat să ia în calcul anumite aspecte din lucrare. E de luat în calcul și o greșeală de trecere a notei în aplicația electronică”, a declarat Luminita Barcari, secretar de stat, Ministerul Educației, potrivit Digi24.

În 3 minute poți să vezi și: Un craiovean a intrat în casa unui bărbat și i-a bătut soția!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,825FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles