23.4 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Profesorii îndrăznesc: Peste 20.000 la poarta lui Klaus Iohannis!

Ghinion: probele de la BAC au fost amânate. Guvernul, care pe 31 mai anunța că negocierile s-au încheiat, a venit cu o nouă ofertă: cu ce au plusat politicienii!

Demonstrație de forță a profesorilor din România, categorie profesională pe care o bat la salariu și muncitorii necalificați din construcții și șoferii de la Ministerul Educației. Iar srilankezii și nepalezii veniți la muncă în România le dau scor de neprezentare debutanților în învățământ. Peste 20.000 de membri de sindicat au mărșăluit astăzi de la ușa guvernului la cea a președintelui Iohannis. Nu au bătut la poartă „Cioc, cioc”, ci au strigat, peste gard, ”Demisia”. Bine, șeful statului nu a fost acasă, ci pe la Neptun, la vila de protocol.

Vă mai dăm 100 de lei sau 100 de euro!

De când s-a început greva profesorilor, guvernanții i-au luat la mișto, dacă avem în vedere ofertele făcute unora care iau în mână 2300 de lei: la început cu tichete, apoi cu memorandumuri fără acoperire juridică. Printr-o ordonanță de urgență le-au dat 100 de euro în mână profesorilor, amintind cumva de discursul lui Ceaușescu din 21 decembrie 1989, când transmitea: „Astazi, am luat o importanta hotarare privind nivelul de trai al populatiei. Vom majora retributia cu 200 de lei”.

După ce au dat 100 de euro în mână, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că negocierile s-au încheiat. Iohannis a ieșit cu un mesaj care a iritat: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?! Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC-ul și să meargă la facultări (…) Guvernul le-a dat ce au cerut. Acum, în ce temei să mai continue greva?”

Profesorii îndrăznesc: peste 20.000 la poarta lui Klaus Iohannis

Președintele a primit un răspuns astăzi, când peste 20.000 de sindicaliști din învățământ au mărșăluit de la Palatul Victoria la Cotroceni, cerând demisia celor care conduc acum România.

Cu ce au plusat guvernanții: în loc de tichete au venit c-o primă!

După ce cu o săptămână în urmă anunța că negocierile s-au încheiat, prin vocea purtătorului de cuvânt, se pare că Guvernul s-a răzgândit și a reluat negocierile. Liderii sindicatelor au ieșit de la tratative cu noua ofertă: în loc de 40% de la 1 ianuarie se acordă 45% plus o primă pe 5 octombrie de 1500 de lei, care se va da timp de 5 ani (perioada 2023-2027).

Iritarea pare maximă în rândul profesorilor din stradă, care nu sunt dispuși să accepte vreo ofertă de la cei pe care-i văd mai degrabă adversari și nu parteneri de dialog. Și, până la urmă, ce încredere pot să aibă profesorii în ce va fi de la 1 ianuarie, când politicienii de la conducere se sucesc de la o săptămână la alta: ba încheie negocierile, ba vin cu o nouă ofertă.

Sursa foto: FSLI Romania facebook

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles