12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Profesorii protestează, elevii nu pot da simularea la evaluarea națională

Elevii din 20 de școli nu pot da simularea la evaluarea națională din cauza protestelor profesorilor!

Încă de duminică profesorii din 1.100 de școli au anunțat că vor boicota simularea evaluării naționale. Se pare că astăzi, simulările nu au loc în județe precum Prahova și Harghita. Respectiv 6 unități din Prahova și 14 din Harghita. Profesorii sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul și Parlamentul răspund solicitatarilor sindicatului. Ministerul răspunde, și le spune profesorilor că boicotul nu e o soluție.

Ministrul Educației a făcut apel la profesori să renunțe la acest boicot

În replică, tot duminică, ministrul Educației a făcut un apel către profesori să renunțe la boicotarea simulării evaluării naționale de luni, amintindu-le că „tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018”.

„Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic. Ministrul Educației Naționale le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflam în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă si, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă”, se arata intr-un raspuns al ministrului Valentin Popa, conform ziare.com

În perioada 5 – 7 martie 2018, la nivel național, are loc simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, la care sunt așteptați să participe cei aproape 180.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului scolar 2017-2018.

Accident soldat cu victime în această dimineață. Vezi unde 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles