21.7 C
Craiova
miercuri, septembrie 27, 2023

Programul Prima Casă 2018 a fost lansat oficial

Cine vrea să-și cumpere casă nouă se poate folosi de Programul Prima Casă! A fost lansat oficial după ce Ministerul Finanțelor a dat acordul de distribuire a plafonului de 2 miliarde de lei.

Anunțul a fost făcut de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), conform mediafax.  Se pare că Programul Prima Casa a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani.

Programul continuă, dar Guvernul a tăiat un sfert din banii alocați

Plafonul maxim alocat garanîiilor care pot fi emise pentru anul 2018 în cadrul programului „Prima casă” însumează două miliarde de lei. În plus,  marja maximă de dobandă a fost redusă de la 2,5% la 2%.

Alexandru Petrescu a menționat că există o strategie ca Programul „Prima Casă” să continue până în 2021, anul acesta fiind alocați două miliarde de lei pentru garanții, două miliarde de lei in 2019, două miliarde de lei in 2020 și 1,5 miliarde de lei în 2021, conform unui comunicat de presă.

Programul Prima Casă 2018 va fi derulat prin intermediul următoarelor bănci finanțatoare: Bancpost, Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank Romania, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank Romania, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Citește și http://bit.ly/2GYLAKj

 

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles