fbpx

Forumul Carierei, prilej de propagandă pentru Universitatea din Craiova

Primarul urbei, Mihail Genoiu, a ținut azi un discurs în care le-a explicat studenților cât de privilegiați sunt că învață la Universitatea din Craiova.

 

S-a deschis a doua ediție a Forumului Carierei, eveniment organizat de Universitatea din Craiova, cu susținerea Primăriei și Consiliului Județean. Scopul e ca studenții să fie aduși cât mai repede în câmpul muncii, de aceea au participat și câteva zeci de angajatori din județ.

 

Primarul Craiovei a ținut un discurs, din care spicuim și înroșim ce ni se pare gogonat: „Forumul Carierei, aflat la cea de-a doua ediție, reunește în același loc autorități locale, mediu academic și companii private, iar pentru asta, trebuie să aducem mulțumiri conducerii Universității din Craiova. Bănia a crescut foarte mult în ultimii ani din punct de vedere al investițiilor, iar un rol foarte important l-a avut și Universitatea din Craiova, care s-a alăturat mediului de afaceri și a corelat oferta educațională la piața muncii. Sunt convins că noile generații de absolvenți vor căpăta abilități practice importante, datorită acestui sistem, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri din Craiova”.

 

Cât de corelată e oferta pe care o are Universitatea din Craiova cu piața muncii?

 

Conducătorul urbei a continuat: Ne aflăm într-o perioadă de creștere economică în Craiova, iar acest lucru se datorează în mare parte antreprenorilor și studenților din Craiova, care au realizat că doar împreună se pot alinia la standarde europene.Tot ceea ce trebuie să facă studenții este să fie receptivi și să profite din plin de oportunitatea oferită de aceste evenimente, pentru că noi, autoritățile, avem nevoie de cei mai buni specialiști în managementul afacerilor și în domeniul economic”.

 

Sunt extrem de curioși câți absolvenți de studii superioare ai instituției de învățământ din Bănie sunt încadrați anual în piața muncii la nivel local. Nu am găsit nicio statistică în sensul acesta. Dar știm sigur că Universitatea din Craiova nu prinde top 2000 în lume și nici top 10 în România! În acete condiții, cât de super-specialiști or fi absolvenții, doar zeii pot spune. Progresul înregistrat în ultimul timp de Universitatea din Craiova e relevat și de următoarele cifre: în 2014 avea 20.000 studenți, iar Clujul avea 36.000. În 2017, la trei ani distanță deci, Craiova are 16.000 studenți (cu cei de la Spiru cu tot), iar Clujul are 56.000. Despre ce vorbim?

 

Dezbatem pe Facebook!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0