fbpx
7.8 C
Craiova
duminică, mai 9, 2021

Revenirea la trimestre, noua propunere pentru învățământ!

Când ar urma să fie prima zi de școală și cum rămâne cu vacanțele elevilor!

- Advertisement -
- Advertisement -

Elevii ar putea să înceapă școala mult mai devreme, pe 1 septembrie în loc de 13, având o vacanță de vară mai scurtă.Totodată, se ia în calcul și modificarea anului școlar, prin trecerea de la semestre la trimestre, scrie Digi24.

Propunerea vine din partea Societăţii Academice din România, motivul vacanțelor mai scurte fiind procesul lent de învățare al elevilor, mai ales în cazul familiilor defavorizate. Astfel, vor copiii vor avea încă două săptămâni la dispoziției în care să studieze.

Nici părinții și nici elevii nu au fost de acord cu noua propunere, chiar dacă restul vacanțelor nu sunt modificate, adaugă sursa citată. Pe de-o parte, părinții au invocat lipsa accesării programului „Litoralul pentru toți” sau infrastructura slabă din școli care nu permite aerisirea.

Pe de altă parte, reprezentanții elevilor susțin că este prioritară calitatea procesului educațional și nu durata anului școlar.

Decizia nu va intra în vigoare de anul acesta, întrucât a fost deja publicat în Monitorul Oficial data la care va începe școala în toamnă – 13 septembrie.

Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului şcolar 2021 – 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,196FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles