fbpx
7 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Avocații Baroului Dolj au ieșit în stradă și cer o normalitate: „Condiții decente în instanțele de judecată”

În frunte cu Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, avocații au protestat în fața Judecătoriei Craiova!

- Advertisement -
- Advertisement -

Avocații doljeni sunt nemulțumiți de condițiile în care își fac meseria. Aceștia vor să muncească într-un mediu normal și s-au văzut nevoiți să protesteze și să-și facă publică poziția. Din punctul de vedere al avocaților, construirea Palatului de Justiție Craiova nu mai poate fi amânată, ba chiar proiectul ar trebui finalizat în maxim 3 ani.

Mesajul care trebuie să fie transmis și receptat în mod corect de opinia publică este cel legat nu de interferența noastră cu organizarea judiciară, ci cu aceste condiții decente pentru desfășurarea activității noastre. Acest Palat de Justiție este doar pe hârtie, în prezent, și cred că este dreptul nostru să solicităm decidenților politici să considere că acest proiect este o prioritate pentru zona noastră. De ce luăm atitudine? Pentru că de 10 ani aveam așteptări și noi nu vrem să mai așteptăm alți 10 ani de acum încolo. Indiferent cum doresc alții să considere acest protest al nostru, totul este apolitic, nu are legătură cu organizarea instanțelor, ci doar cu investițiile care trebuie să fie asigurate de Ministerul Justiției și Compania Națională de Investiții. Statul român trebuie să asigure aceste condiții, dar și apărarea drepturilor și libertăților. Nu poți face o justiție de calitate dacă cei care se ocupă de activitate stau în spații improprii. Înțelegem să ma zăbovim, cu acest chin al desfășurării activității, pentru că este un chin, un an, doi, trei, dar să fim siguri că în 2024, dacă pe hârtie s-a prevăzut realizarea investiției, să rămână 2024”, a declarat Lucian Săuleanu.

Avocații solicită condiții decente în instanțele de judecată” și „Craiova merită un Palat de Justiție”, au fost mesajele afișate de avocați în fața Judecătoriei. Palatul de Justiție Craiova, care ar urma să găzduiască Judecătoria și Curtea de Apel, va fi construit pe un teren cu o suprafață de aproape 8000 metri pătrați, situat pe Bulevardul Decebal.  Totuși, momentan, totul este la stadiul de achiziție servicii proiectare, pentru care a fost organizată licitație. Valoarea proiectului a fost estimată la 160 milioane lei, cu TVA.

Liceul „Voltaire” Craiova sărbătorește Luna Francofoniei! 

The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles