0.1 C
Craiova
luni, decembrie 4, 2023

Prunariu vine la Craiova! Ce mesaj are pentru studenții olteni

Singurul român care a ajuns în spațiu, Dumitru Prunariu, va ateriza în Sala Albastră a Universității din Craiova.

 

Universitatea din Craiova găsește la începutul fiecărei luni un motiv de sărbătoare. Între 2-4 noiembrie va celebra Zilele Facultății de Științe. Prilej perfect pentru a-l invita la Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu. Între noi fie vorba, nu a fost meritul lui, ci al sovieticilor.

 

Dumitru Prunariu trebuie să ajungă la Sala Albastră joi. Pentru că între orele 16:30 – 18:00 trebuie să țină o prezentare care se numește „Dialog despre Univers”, după cum informează smart-craiova.ro. După ce va vorbi singur, va deveni interactiv, urmând să intre în dialog cu studenții.

 

Prunariu, de la misiunea Souiz la misiunea Balș

 

Nu vom fi acolo, dar sugerăm o întrebare pe care să o adreseze studenții distinsului invitat: dacă a făcut mai mult cu zborul Souiz decât a staționat prin Balș, în drum spre Cetatea Băniei? Vestea bună v-am dat-o ieri: Vom traversa orașul Bals în 5 minute! Anunuțul vine de la Guvern.

 

 

Dumitru Prunariu născut în 27 septembrie 1952, în Brașov, este primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. El a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial ”Intercosmos” și a petrecut în spațiul cosmic 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, între 14 mai și 22 mai 1981.

 

Te poate interesa și: Petrece o noapte cu Delia. Vino la Psihedelia.

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles