15.9 C
Craiova
joi, mai 23, 2024

PSD Dolj a reușit: din 1968 așteptau oltenii această decizie!

Senatul României a votat ceea ce locuitorii își doreau de aproape o jumătate de veac. PSD Dolj le-a împlinit visul.

Anunțul l-a făcut senatorul Lavinia Craioveanu, reprezentanta PSD Dolj. Direct pe pagina personală de facebook. Fosta inspectoare de la ISJ Dolj, ajunsă în Parlamentul României la finalul ultimelor alegeri generale a ars de nerăbdare să le dea vestea cea mare locuitorilor din satul Răcarii de Jos. Pardon, Răcari.

Pentru că despre asta este toată povestea. Parlamentarii PSD Dolj au muncit zi de toamnă până seara pentru elaborarea unei inițiative legislative de importanță capitală. Ea a avut în vedere schimbarea denumirii satului Răcarii de Jos în Răcari. Iar plenul Senatului, cel mai probabil după dezbateri aprinse, în care s-au prezentat diverse puncte de vedere, a votat în cele din urmă această modificare majoră.

PSD Dolj a îndeplinit visul de jumătate de veac al răcărenilor

Oricum, ea reprezintă voința electoratului, adică a sătenilor care ieri trăiau în Răcarii de Jos, iar azi o fac, cu mult mai multă mândrie în Răcari. Sătenii ăștia au fost plimbați pe la urne, în cadrul unui referendum și au votat în proporție covârșitoare, cam ca la alegerile prezindențiale din 90, pentru această schimbare. Firesc, de acum înainte le va fi mai bine, își vor zice răcăreni, nu răcăreni de jos, cum se strigau pe ulițe până mai ieri.Iată și anunțul postat de Lavinia Craioveanu, dacă ați crezut vreo clipă că balivernăm: „In plenul Senatului Romaniei a fost votata initiativa legislativa a parlamentarilor PSD din judetul Doj, privind schimbarea denumirii satului Răcarii de Jos, comuna Bradesti, in Răcari, revenind astfel la denumirea pe care o avea localitatea inainte de anul 1968 si indeplinind dorinta pe care cetatenii si-au exprimat-o in proportie de peste 94% la referendumul local organizat de catre autoritatile publice locale”.

Nu rata! Petrece o noapte cu Delia: Vino la Psihedelia!

Sursa foto: facebook

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles