37 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Schimbările din PSD după condamnarea lui Dragnea

Social-democrații se întâlnesc azi în două ședițe pentru a decide ce schimbări se vor face la guvernare. Prima ședință PSD s-a ținut deja de dimineață, cea de-a doua urmând să fie mai pe seară.

După plecarea lui Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, împreună cu ceilalți membri din conducerea partidului au în plan restructurarea partidului.

Potrivit Digi24.ro, surse din conducerea PSD susțin că Viorica Dăncilă va începe schimbarea cu propunerea de înlocuire din funcție a lui Codrin Ștefănescu. Aceleași surse spun că Mircea Drăghici și chiar Darius Vâlcov, eminența cenușie a guvernării, vor avea aceeași soartă.

Ocupanții principalelor funcții de la vârful partidului au fost stabiliți, urmând ca Viorica Dăncilă să fie președinte, Paul Stănescu să fie președinte executiv și Rodica Nassar secretar general.

Pentru președinția Camerei Deputaților, în locul lui Liviu Dragnea, este preferat Marcel Ciolacu, iar pentru postul  de ministru al Justiției, care va avea ministru plin, este preferată Ana Birchall, care ocupă acum portofoliul ca interimar.
În ședință va fi propusă și eliminarea de pe lista candidaților pentru Parlamentul european a celor patru nume care au fost impuse de Liviu Dragnea din afara partidului.

Viorica Dăncilă, premierul României și președintele interimar al PSD, susține că este adepta deciziilor colectivului și nu crede că alegerile anticipate sunt o variantă.
Deciziile le luăm în cadrul forurilor statutare. Nu sunt adepta ca deciziile să fie luate doar de președinte”, a declarat Viorica Dăncilă.
Când a fost întrebată dacă anticipatele sunt o variantă, aceasta a răspuns: „Nu, nu este o variantă”.

Sursa foto: Facebook PSD

În 3 minute poți să citești și: Pe cine au votat românii! Cei 33 pentru Bruxelles!

 Diaspora, votul și regretele românilor ce n-au votat: „iartă-ne!”

 USR Dolj: „Am luat Craiova și o vom păstra!”

Doljul, unul dintre cele 4 județe în care PSD a luat peste 40%!

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles