24 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

O rachetă ce nu mai poate fi controlată urmează să intre în atmosfera în 24 de ore!

Nimeni nu știe unde va cădea! Responsabilul Agenției Spațiale Europene: „Riscul este real și nu poate fi ignorat”

O nouă veste mai puțin bună alertează omenirea. Racheta Angara-A5 ce a fost lansată pe 27 decembrie 2021 din nord-vestul Rusiei, într-un test de verificare a unei noi tehnologii, nu mai poate fi controlată și urmează să intre în atmosfera Pământului, scrie agenția rusă de stat TASS, citat de Digi24.

I-a retezat organele genitale iubitului

Cum se explică gestul de o cruzime neobișnuită O femeie din India i-a tăiat organele genitale iubitului ei cu un cuțit Read more

gratis intencity craiova
A treia modalitate de a intra gratis la IntenCity Craiova!

Trei pași pentru a ajunge fără să plătești vreun leu la festivalul IntenCity Craiova. Ce ai de făcut! Organizatorii IntenCity Read more

Experții spun că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele 24 de ore. „Putem spune că în următoarele 24 de ore racheta va cădea, dar unde va cădea, nimeni nu poate spune, pentru că în următoarele ore va efectua mai multe mișcări de revoluție în jurul globului”, a declarat pentru CNN un director din Agenția Spațială Europeană, Holger Krag. Potrivit experților în domeniul spațial, racheta călătorește cu o viteză de 7,5 km pe secundă și cântărește aproximativ 4 tone, fără combustibil.

De obicei, deșeurile spațiale ard atunci când intră în contact cu atmosfera planetei, însă este posibil ca obiectele de dimensiuni mari să provoace pagube dacă aterizează în regiuni locuite, scrie digi24.ro Deși este improbabil să rănească pe cineva, „riscul este real și nu poate fi ignorat”, a declarat responsabilul Agenției Spațiale Europene.

În mai 2021, NASA a criticat China pentru nerespectarea standardelor, după ce resturi de la o rachetă folosită pentru a lansa stația spațială a Chinei au plonjat în Oceanul Indian. Partea rachetei rusești este considerată a fi mai mică decât resturile chinezești, cântărind aproximativ 4 tone fără combustibil, comparativ cu aproximativ 20 de tone cât a avut racheta chineză Long March 5B, a spus Krag. Long March a fost unul dintre cele mai mari obiecte care a lovit Pământul după ce a căzut de pe orbită.

Racheta rusească nu trebuia să reintre în atmosfera Pământului în acest fel, a adăugat Krag. „Trebuia să ajungă pe o orbită și să rămână acolo mii de ani, însă nu a reușit să mai pornească”. Agenția spațială rusă Roscosmos a declarat pentru CNN că lansarea a fost operată de Ministerul rus al Apărării, care nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii trimise prin e-mail.

Se știe că o singură persoană a fost lovită de gunoaie spațiale – o femeie pe nume Lottie Williams în Texas în 1997. Ea a trăit pentru a spune povestea.

O olteancă în vârstă de 47 de ani este căutată de Poliție!

119, numărul unic destinat raportării cazurilor de abuz asupra copilului!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,825FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles