Radiografia unei echipe obosite, așteptând miracole de la o mână de om (III)

Jurnaliștii din presa sportivă craioveană au opinii similare cu analiștii 3minute.net, precum și cu gloriile Universității Craiova.

 

Nicu Duță (Oltenia 3TV)

În prima repriză s-au mișcat binișor, dar cred că jucau din amintirile sezonului trecut. Însă treptat adversarii au pus stăpânire pe joc. În timp, toți ne-am legat speranța de Mitriță, mai ales după cursa aia. Așteptam că ăsta mic să rezolve jocul.

Zlatinski parcă a îmbătrânit puțin, pasează numai în spate. Gardoș mi s-a părut cam greoi, un fundaș care fie nu vrea, fie nu poate să facă mai mult. E prea simplu în joc: a recuperat, a pasat și a terminat faza.

În privința noilor achiziții, Cîcâldău nu a impresionat, dar sunt convins că nu va rămâne la stadiul acesta, se va acomoda. Portarul s-a mișcat bine, a arătat un excelent joc de picior.

E clar că mai este nevoie de jucători. În opinia mea, Omrani este atacantul perfect. Nu e doar tehnic și puternic, este și șmecher. A provocat galbenul lui Popa, care, fie vorba între noi, o fi el sufletist, dar parca aleargă cu spatele. Apoi a obținut penalty-ul care a făcut diferența.

În afară de vârf de careu consider că ar trebui dubluri pe posturi, dacă se accidentează titularii nu știu pe cine mai bagă Mangia.

 

Valentin Pribeanu (TVR Craiova)

Craiova nu a impresionat în Supercupă. În prima repriză s-a mișcat mai bine, dar e evidentă o scădere față de sezonul trecut. În repriza a doua s-a observat o cădere, ca de obicei. Spun ca de obicei pentru că așa au stat lucrurile și în sezonul trecut. Ca și lot nu suntem chiar slabi, nu ne putem bate la titlu, dar în play-off intrăm fără probleme. Cicâldău are valoare, dar mai are nevoie de timp să se adapteze. Și ar trebui jucat în poziția de playmaker. Mitriță nu mai are cu cine să joace în față, e clar că relațiile de joc în ofensivă au avut de suferit.  Nu înțeleg de ce nu I se dă nicio șansă portarului Popescu, având în vedere că noul goalkeeper a declarat la conferința de presă că nu a făcut decât antrenamente de acomodare cu echipa.

Dacă vrem titlul cel puțin trei posturi trebuie acoperite: atacant clasic, de gura porții, un fundaș și un mijlocaș de bandă dreapta. Nici să rămâi în doi portari nu știu cât de bine este, ce faci dacă ți se accidentează italianul?

 

Toni Sorică (Digi)

Echipa a lăsat impresia că nu a jucat într-un meci cu trofeul pe masă, ci mai degrabă într-un joc fără miză, din final de sezon. Nu a arătat determinare. Mangia a fost mai degrabă surprins de tactica lui Edi Iordănescu, care a schimbat fața echipei.

S-a văzut că, după ce că lotu-i subține din punct de vedere valoric și numeric, nici nu au jocuri în picioare. Și am spus asta după ce am văzut programul de pregătire, cu trei amicale, dintre care unul cu o echipă de amatori.

Nu trebuie neapărat un vârf de careu. S-a demonstrat de patru ani că la Craiova nu se știe jocul cu pivotul. De la promovare până acum pe această poziție golgheter a rămas Curelea. La sistemul folosit de Mangia nici Nemec, nici Gnohere nu s-ar plia. Craiova nu știe să joace cu vârf clasic, de careu.

O greșeală pe care i-o imput lui Mangia este faptul că nu i-a dat o șansă lui Drăghici, l-a trimis din prima la Sepsi. Drăghici poate acoperi două poziții deficitare: bandă dreapta și mijlocaș, și, prin faptul că nu a fost păstrat cred că se confirmă informația că anul trecut, în cantonament, a existat un clinci cu el și de atunci relațiile sunt reci. În condițiile în care ți-au plecat atâția nu e normal să-I dai o șansă? Mai ales că îți arde buna în dreapta.

În concluzie, dacă menține sistemul 3-4-3 mai e nevoie de trei titular: un fundaș central dreapta și doi în față: extremă dreapta și un 9 fals, gen Băluță. Dacă schimbă în 4-2-3-1 mai e nevoie de doi jucători: o extremă dreapta și un număr 9 autentic. Nu mai e nevoie de fundaș dreapta.

 

Alexandru Vârtosu (Gazeta de Sud)

Echipa mi s-a părut inexistență în primele 15 minute, apoi a fost acțiunea lui Mitriță, încheiată cu ratarea lui Cicâldău, care ne-a dat speranțe. În repriza a doua s-a revenit la un joc modest. Evoluții șterse au avut Bancu, Zlatinski, Cicâlcău și foarte șterse Burlacu și Markovic, care nu au adus niciun plus prin intrările lor. S-au simțit din plin absențele lui Gustavo și Băluță.

Cu un fundaș central, un playmaker de calitate și un vârf echipa se va bate sus.

 

Ionuț Bârsanu (Telekomsport)

Evoluția nu mi s-a părut strălucită. În apărare nu mi-a plăcut Răzvan Popa, la mijloc Zlatinski nu a avut randamentul pe care-l așteptam. Nici Cicâldău nu a impresionat, se vede că nu are meciuri lângă actualii coechipieri, că nu sunt relații de joc. Singurul care mi-a plăcut a fost Mitriță. În plus, s-a văzut și o creștere a pericolului la poarta adversă când a intrat Burlacu.

Consider că axul central ar trebui întărit. Craiova are nevoie de un vârf, un mijlocaș central și un fundaș central.

 

Cristi Stăncescu (PROTV)

Cu CFR a fost o primă repriză bună, dar cea de-a doua a fost modestă. Plecările lui Băluță și Gustavo au lăsat un gol imens în ofensiva Craiovei. În sezonul trecut, întreg jocul formației oltene era structurat pe tripleta ofensivă Băluță – Gustavo – Mitriță. Dacă unul sau chiar doi dintre ei prindeau o zi proastă era al treilea care putea să facă diferența. Acum a rămas doar Mitriță, pe umerii lui apasă tot greul ofensivei.

Sunt necesari 4 jucători de primul 11. Echipa are nevoie de un portar, un fundaș, un mijlocaș și un atacant de gura porții.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *