21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Radiografia unei echipe obosite, așteptând miracole de la o mână de om (I)

Ce mutări văd analiștii de la 3minute pentru o Craiovă de top. Ca să intrăm direct în subiect, echipa are nevoie de cel puțin trei piese în angrenajul de bază, două din ele în jurul jucătorului decisiv, Alex Mitrita. Bunăoară, un vârf de careu, un mijlocaș dreapta și un fundaș central.

 

Obligatoriu cel puțin un fundaș, pentru că, pe linia de trei ai doi fundași rudimentari, atât tehnic, cât și în duelurile unu la unu cu jucători rapizi și puternici, gen Țucudean și Omrani. În plus, nu au pasă către mijlocași, nu împing jocul din spate. Singurul capabil să ajute la construcție e Gardoș, dar arată ca un urs în centrul defensivei, excesiv de greoi.

 

Mijlocaș dreapta nu este postul lui Cicâldău, mai ales că o să dureze un pic până o să se scuture de emoțiile debutului la Craiova, sub presiunea unui public exploziv, care așteaptă de la el măcar să-l facă uitat pe Băluță. Locul lui e în spatele unui vârf împins, să preia între linii și să scoată oameni din joc, cu dribling sau prin combinații rapide cu Mitrita. Are resurse tehnice să găsească soluții la marginea careului, chiar dacă nu pare să aibă stofă de marcator. Asta ar trebui să fie sarcina acelui vârf care lipsește Craiovei, un jucător cu profilul lui Țucudean, ca să dăm doar un exemplu de atacant puternic, cu dese reușite tehnice și multă poftă de gol.

 

Burlacu ar avea calitățile unui vârf, merită încercat în lipsă de altceva, dar s-a văzut că se simte mult mai bine venind din banda stângă spre gol. În dreapta, nici el, nici Cicâldău nu pot atinge nivelul maxim de eficiență. Amândoi caută driblingul în interior și de cele mai multe ori se blochează când își întorc jocul pe piciorul stâng.

 

Mitrita are de dus toată povara ofensivă. În multe momente a părut debusolat cu mingea la picior, căutându-i disperat pe Gustavo și Băluță. Negăsind alternative la Cicâldău și Glavina, a încercat să rezolve meciul cu CFR singur singurel. De-asta s-a și prăbușit fizic în partea a doua, ca de altfel mai toată echipa după nicio oră de joc.

 

În concluzie, noi vedem o Craiovă mai bine organizată într-un sistem cu patru apărători, cu Mateiu și Zlatinski închizători, trei mijlocași în fața lor și un vârf de careu. Achiziții: un fundaș central cu mobilitate și viteză de deplasare superioare lui Gardoș. Un mijlocaș de bandă dreapta, profilul lui Gustavo: jucător de picior stâng, tehnic, predispus la efort și pe faza de apărare. Un vârf autentic, hărțuitor, combinativ cu adversarul în spate, cu simțul porții. Craiova are nevoie de un golgheter cu numărul 9!

 

Și poate nu în ultimul rând, pentru Supercupă, trei preparatori fizici au făcut ca echipa să poată alerga în regim de effort susținut nu mai mult de 60 de minute. Nu spunem că ar fi nevoie de câte un preparator fizic pe cap de jucător, că nu se știe, poate ne ia Mangia în serios.

 

Cosmin Cojocăreanu, Bogdan Berneanu

Povestea SuperCupei pierdute!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles