fbpx
12.3 C
Craiova
duminică, octombrie 17, 2021

Vicepremierul Raluca Turcan, vizită în Dolj

,,30 de ani de administrație locală PSD au însemnat, pentru județul Dolj, prea multe oportunități ratate”.

Vicepremierul Raluca Turcan, împreună cu ministrul Sănătăţii – Nelu Tătaru, Ştefan Stoica – preşedintele PNL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, Alexandru Gîdăr – candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Nicolae Giugea – candidatul PNL la Primăria Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, au efectuat, vineri, 11.09.2020, o vizită în judeţul Dolj.

Vicepremierul a vizitat șantierul drumului expres Craiova-Pitești şi a participat la întâlniri electorale la Maglavit şi Calafat pentru susținerea candidaţilor PNL, Marius Mureșan şi, respectiv, Dorel Mitulețu. Vicepremierul a afirmat că 30 de ani de administrație locală PSD au însemnat, pentru județul Dolj, prea multe oportunități de investiţii ratate şi i-a asigurat pe toţi candidații PNL la alegerile locale din Dolj, că au susţinerea Guvernului pentru a pune în practică, în parteneriat, toate proiectele pentru dezvoltarea orașelor și comunelor din județ.

,,30 de ani de administrație locală PSD au însemnat, pentru județul Dolj, prea multe oportunități ratate, adică: fonduri europene neabsorbite, drumuri proaste, infrastructură educațională și sanitară deficitară, lipsa utilităților în gospodării, lipsa oricărui plan de dezvoltare și modernizare a comunităților. Doljul se poate schimba cu o administrație locală liberală și cu mult dinamism în atragerea banilor europeni pentru investiții! Avem exemplul administrațiilor liberale din alte orașe și județe din România, campioane la atragerea de fonduri
europene pentru proiecte dedicate comunităților. Avem exemplul Guvernului PNL, care a reușit să atragă de 2 ori mai multe fonduri europene în 10 luni decât Guvernul PSD într-un an, a investit o sumă record – peste 24 de miliarde de lei în doar 8 luni, a gestionat bine o criză sanitară fără precedent, a salvat economia și a realizat progrese esențiale în domeniul digitalizării serviciilor publice. Am încredere în toți colegii mei candidați la alegerile locale din Dolj, îi susțin și îi vom susține ca, în parteneriat cu Guvernul, să investească în dezvoltarea orașelor și comunelor din județ”,
a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a afirmat că obiectivul său de preşedinte este de a face din Dolj o zonă dezvoltată, un pol de atracţie, în care oamenii să vină, nu din care să plece. ,,Este nevoie de o altă abordare a administraţiei judeţene, pentru a le crea condiţii tinerilor să rămână şi să se dezvolte în zonele în care au crescut. Tinerii care au plecat pe capete, au plecat pentru că aici aproape că nu au avut niciun fel de oportunitate, de şansă să se realizeze în viaţă. Lucrurile acestea trebuie schimbate radical în Dolj, pentru că sărăcia nu poate fi combătută cu minciună, aşa cum a făcut PSD. Există 80 de miliarde de euro atrase de PNL de la UE, iar Doljul poate atrage cât mai mult din aceşti bani numai cu o administraţie PNL, care are proiecte de dezvoltare şi expertiză în implementarea acestora. Dacă în alte judeţe din ţară am reuşit, avem încredere că se poate şi în Dolj”, a spus acesta.

Alexandru Gîdăr a subliniat că municipiul Calafat este cuprins în PLANUL INVESTIȚIONAL pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030 al Guvernului PNL. “Calafatul este un punct de legătura foarte important pentru dezvoltarea infrastructurii pentru Coridorul transfrontalier CTF 2 (Coridorul Tracia), care conectează coridorul de conectivitate 5 Danubius în nord (Dr. Tr. Severin/Craiova), cu Bulgaria prin PTF Calafat în sud. Lungimea coridorului este de aproximativ 151 km. De asemenea, sunt prevăzute electrificarea liniei de cale ferată Craiova – Calafat şi extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) şi sistematizarea dispozitivului feroviar al portului. La dezvoltarea infrastructurii mari, se adaugă proiectele de dezvoltare locală, pe care le voi susţine, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Calafatul poate deveni un pol de dezvoltare important din judeţ!”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles