fbpx
8.8 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

De ce migrează craiovenii spre Timișoara și Cluj! Răspunsul PNL!

Ce spun Ștefan Stoica, Marian-Jean Marinescu, Ionuț Stroe și Mario Ovidiu Oprea despre activitatea parlamentară a doljenilor în perioada în care banii guvernamentali erau direcționați spre Cluj.

 

În cadrul unei conferințe de presă, i-am întrebat pe conducătorii locali ai PNL: „Ați spus că Oltenia este pe penultimul loc in regiunile de dezvoltare din România. Că tinerii din Craiova migreaza spre Timisoara, spre Cluj. Ce au făcut parlamentarii dumneavoastră în perioada în care banii guvernamentali erau pompați spre Cluj? Pentru că poate este unul dintre efectele pentru care tinerii din Craiova  migrează spre aceste localități”.

 

Răspunsuri:

 

Ștefan Stoica: „Vreau să vă spun că din cauza administrației locale, și nicidecum din cauza unor parlamentari se întâmplă acest fenomen, mai ales că acum colegii mei sunt în opoziție. Actuala administrație, cât și fosta nu au reușit în afară de stadion să atragă niciun ban, nici guvernamentali, nici bani europene. Domana Olguța Vasilescu a tăiat panglici pe centru datorită fostei guvernări PDL, când au venit 110 milioane de euro, de atunci nu a mai venit niciun ban. Din acest motiv, domnul Genoiu se plimbă pe străzi și numără panseluțele pe care le plantează cu mult drag. Ar trebui să facă mai multe diligențe, știți că s-au pierdut 14 milioane de euro prin scăderea impozitului pe venit la 10%. Cele mai gospodare orașe, cele din Ardeal, au pierdut mai mult, Craiova fiind un oraș mai sărac a pierdut doar 14 milioane. Domnul Genoiu ne-a garantat nouă, politicienilor din opoziție că va face demersurile pentru a recupera acești bani. Să revin la întrebarea dumneavoastră: din cauza incompetenței administrației PSD, aceasta duce la migrația tinerilor din zonă.

 

 

Marian-Jean Marinescu: „Repet același comentariu, nu trebuie să priviți în trecut. Vă răspund așa, zâmbind, între noi: aceasta e o întrebare de provocare, și ăia dinainte nu au făcut nimic. Ce investiții a făcut Boc la Cluj? Sală Polivalentă, stadionul. La noi au fost 110 milioane pe polul de dezvoltare făcut de ministrul Vasile Blaga. Vă aduceți aminte de el. (nr – ne întreabă retoric, după ce ni se ceruse să nu privim în trecut). Ce efecte? Dezvoltare în IT, a făcut-o Boc? Se face parcare cu sistem IT. Are proiect depus la Fondul de dezvoltare. Pentru Smart City, ați auzit de Smart City la Craiova? De câte ori e mai mic fondul de dezvoltare la Craiova decât la Cluj. De cinci ori! (întrebăm care sunt motivele – pauză). Eu nu mă uit înapoi, pentru că după părerea mea e inutil. Eu nu mă uit înapoi decât pentru a nu repeta greșeli care au fost făcute. Vă reamintesc, prima propunere de Parc Industrial a făcut-o un individ în 1998. Era un individ pe care-l chema Marinescu și era prefect” (și totuși, uite că Marinescu se uită iar înapoi, la propriile propuneri).

 

 

Ionuț Stroe: „Oriunde în lumea asta oamenii își urmează interesul. Vă întrebați de ce sunt atrași de vestul țării și nu de zona Olteniei. Merg acolo unde au condiții de trai mai bune, unde-și pot construi un viitor. Ceea ce contează în primul rând sunt investițiile, pentru că ele generează creșterea economică. Sunt investiții publice, la care acest oraș este repetent și sunt investiții private pe care trebuie să le atragi.

Sunt 3 elemente cheie care, din păcate, guvernarea inertă a ultimilor 20 și ceva de ani din acest județ le-a desconsiderat.

Primul este definirea unor obiective concrete de investiții în acest oraș. Nici măcar acum nu știm dacă ne dorim un oraș turistic-cultural, sau unul industrial, cum era pe vremea comunismului.

Cel de-al doilea: cadrul legislative, în care și parlamentarii, și autoritățile locale pot elabora directivele prin care investitorii pot să-și desfășoare activitatea în acest oraș Și trei: pârghiile economice, avantajele, beneficiile pe care le oferi celor care vin să investească în zona ta” .

 

Mario Ovidiu Oprea: „Vreau să comlpetez, ca să devin și eu competent. Deși nu cred că mă includeyi pe mine la capitolul competență. (nr – remarca a fost facuta dupa ce am catalogat raspunsul lui Stroe ca fiind competent) Voiam să vă întreb dacă aveți vreo rudă care a plecat din Craiova? Eu am, știți ce mi-a spus când a plecat. Că l-am întrebat de ce pleacă. Omul știe să facă aplicații pe smartphone. Mi-a spus ce să fac aici: să visez să lucrez la Primărie, la salubritate, să mă fac jandarm. Apropo de ce fac parlamentarii an de an la bugetul acestor guvernanți: aducem amendamente pe care le prezentăm în fața d-voastră. Care în mare parte se referă la investiții”.

 

 

Context: Peneliștii s-au întâlnit zilele trecute la Vâlcea cu Ludovic Orban în frunte, într-un mare congres. În urma discuțiile au schițat niște linii directoare pe care le-au cuprins în „Angajamentul PNL pentru Oltenia!”. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, fruntea partidului pe Dolj, alcătuită din Ștefan Stoica, Marian-Jean Marinescu, Mario Ovidiu Oprea, Ionuț Stroe și Nicolae Giugea, au dorit să prezinte și opiniei publice rodul discuțiilor de la Vâlcea.

 

În cadrul întâlnirii media, fiecare participant a avut obiectivul trasat de a înfiera câte-un domeniu de activitate al actualei guvernări. Giugea l-a luat la pumni metaforici pe „berbecul de la Agricultură, care se pierde periodic de turmă”, altul autostrada inexistentă Calafat – Craiova – Lugoj, altul expresul, de asemenea inexistent, Craiova – Pitești. Europarlamentarul Marinescu – slaba atragere a fondurilor europene etc.

Citeste si: Record pentru CFR: Aproape 10 ani de întârziere!

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles