fbpx
6.1 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Record de vaccinări cu prima doză! Aproape 40% din craioveni sunt imunizați

Care este cel mai căutat vaccin în România și ce reacții adverse s-au înregistrat cel mai frecvent

România a înregistrat un nou record de vaccinări cu prima doză semn că oamenii nu sunt chiar așa de indiferenți și țin cont de situația cruntă prin care trece sistemul sanitar. Țara noastră înregistrează mai mult de 11.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul de decese rămâne ridicat.

Potrivit unei statistici realizate de vaccinare-covid.gov, s-a raportat un nou record de vaccinări cu prima doză. Astfel că, 51.999 de persoane au ales să se imunizeze cu Pfizer, 38.705 cu Jhonson&Jhonson, 1.554 cu Moderna și 37 cu AstraZeneca, în ultimele 24 de ore. Un total de 91.665 persoane au fost imunizate în ultima zi. Din statistici reiese că în topul preferințelor românilor rămâne, în continuare, serul de la Pfizer, urmat de aproape de cel de la Jhonson&Jhonson.

La nivel local, Bănia este fruntașă la vaccinare. Circa 37,40% de craioveni au ales să se vaccineze și să-i protejeze pe cei din jur. La polul opus, însă, se află localitățile Sălcuța și Lipovu unde procentul vaccinal este sub 5%.

Ca toate medicamentele, vaccinurile pot fi asociate cu dezvoltarea unor reacții adverse. Majoritatea sunt așteptate și sunt asociate cu răspunsul organismului la vaccin, pe măsură ce acesta învață să recunoască virusul și să lupte împotriva acestuia. Cele mai frecvente reacții adverse au fost febra, durerea musculară, durerea de cap, frisoane, dureri articulare sau oboseală. Potrivit statisticilor, febra a fost cel mai des înregistrată la persoanele care s-au imunizat cu Moderna sau Pfizer. Durerea musculară a fost raportată în urma vaccinării cu Moderna, AstraZeneca și apoi Pfizer. Moderna, AstraZeneca și Pfizer au înregistrat cele mai multe cazuri de dureri de cap. Celebrul frison a fost raportat, în special, în urma administrării Moderna și Pfizer. Când vine vorba de dureri articulare, potrivit statisticii, serul Moderna a fost cel mai vizat. Marea majoritate a oamenilor a înregistrat oboseală după imunizarea cu orice tip de ser.

Sursa: vaccinare-covid.gov

Denise Rifai a fost cerută în căsătorie de Bendeac: „Ce mi-ar plăcea să o dezmierd!”

Ce se întâmplă între Ramona Olaru și Cătălin Cazacu! Blondina a spus tot

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles