Record pentru CFR: Aproape 10 ani de întârziere!

Trenurile de călători din România dau de pământ cu orice record, chiar dacă negativ. Anul trecut, CFR a avut întârzieri de 5 milioane de minute, ceva greu de explicat.

Anul trecut, întârzierile CFR au ajuns la 5 milioane de minute, potrivit digi24.ro. Adică aproape 10 ani. Și nu se poate vorbi de o călătorie făcută cu drag. Vagoanele sunt tot mai puține, iar călătorii sunt înghesuiți și nevoiți să stea în picioare.

Călătoriile între vagoane sunt din ce în ce mai la modă. Nu prinzi bilet jos, îți cumperi „bilet fără loc” și stai între vagoane. Dar nimeni nu spune cam câte persoane încap în acel spațiu și cât de sigur este să călătorești așa.

Viteza medie cu care circulă trenurile din România este de 43 de kilometri pe oră. Nici nu e mirare că întârzierile sunt uriașe. Doar în anul 2017 trenurile au acumulat cinci milioane de minute întârziere.

Oriunde într-o societate care se vrea de piață, plângerile acelor oameni că stau înghesuiți ar fi un semnal pentru companii că trebuie să le dea mai multe vagoane, ceea ce ar înseamna o vânzare mai mare, venituri mai mari și poate o subvenție mai mică de la stat”, a spus Dan Costescu, fost ministru al Transporturilor, la Digi24.

Sursă foto: b1.ro

Citește și: Prețul benzinei crește agresiv! Românii, cei mai cei din UE!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *