10.3 C
Craiova
luni, aprilie 22, 2024

Exclusiv! Mircea Rednic, prima opțiune pentru Adrian Mititelu!

Puriul este în pole-position pentru a preluat banca tehnică a FCU Craiova dacă Marius Croitoru va fi dat afară de la echipă.

Relația dintre Adrian Mititelu și Marius Croitoru s-a deteliorat în ultima vreme, după înfrângerea de la Voluntari. Presa centrală a anunțat că nu atât rezultatul l-a deranjat pe patron, ci faptul că vârful împrumutat din Italia Vladimir Blănuță nu a fost inclus pe lista de 18 pentru acest joc, iar în minutul 2, atacantul Iancu a fost înlocuit de fundașul Ricardo Grigore. Cele două decizii l-au iritat pe patron, apărând speculații că acesta, în ciuda jocului excelent al echipei, caută înlocuitor pentru Croitoru.

Mircea Rednic ar putea prelua la FCU Craiova!

În pole-position pentru preluarea băncii tehnice a formației oltene se află Mircea Rednic, susțin sursele 3minute.net. De altfel, niciuna dintre părți nu a ascuns vreodată afinitatea pe care și-o poartă reciproc.  La finalul lui noiembrie 2021, înaintea unui meci Universitatea Craiova – Dinamo București, Rednic încingea atmosfera în Bănie spunând că Mititelu patronează echipa istorică: „Pentru mine, este Craiova veche, Craiova la care am antrenat. Eu nu vreau să iasă discuţii, dar asta e clar. Eu am tot respectul pentru ambele echipe, dar după părerea mea echipa lui Mititelu este adevărata Craiova”.


Rednic i-a făcut echipa lui Mititelu

Declarația lui Rednic trebuie privită și în contextul unei colaborări bune cu Mititelu, având în vedere că „lotul belgian” a fost opera Puriului. Primul ajuns în Bănie pe filiera Rednic a fost Jeremy Huyghebaert, cel pe care antrenorul român l-a făcut căpitan de echipă la Mouscron. Apoi, prin intermediul Laurei Rednic, fiica tehnicianului dinamovist, la FCU Craiova au ajuns  Van Durmen și Marquet. Primul a lucrat cu antrenorul român la Mouscron, cel de-al doilea la Standard Liege.

Mititelu jr.: „Rednic este un colos”

În martie acest an, conducătorii FCU Craiova au recunoscut interesul constant pentru tehnician. La ProSport Live, Mititelu jr declara: „Nu este o prietenie, dar îl respect foarte mult pe domnul Rednic. Chiar l-am dorit la echipă în Liga 2, dar n-am ajuns la un consens. Luana a adus câțiva jucători la noi, mă bucur că am pus mâna pe ei. Avem o relație strict profesională, am colaborat bine cu jucătorii aduși de Luana. Rednic este un colos, un antrenor foarte bun, dar acum lucrurile merg foarte bine cu Napoli”.

Mircea Rednic a declinat oferta de la Târgoviște

Ieri, pentru ProSport, Mircea Rednic a explicat de ce a declinat oferta celor de la Chindia Târgoviște: „Încă nu m-am decis dacă revin în fotbalul românesc. Am avut o discuție cu cei de la Chindia acum două săptămâni. Am refuzat între timp alte două oferte din Liga 1. Că am tot văzut că vorbesc foşti colegi de-ai mei, dinamovişti… Alții au dat echipa unora şi au retrogradat-o… Nu mă mai grăbesc să iau o decizie pentru că am şi două propuneri din străinătate. M-a deranjat puțin că discuțiile le-am purtat acum două săptămâni şi s-au întârziat, s-a pierdut timpul şi s-au mai pierdut nişte meciuri. Probabil, însă, că o fi fost decizia corectă, o fi vorba de o clauză de reziliere. Nu vreau să vorbesc mai multe, pentru că echipa are antrenor. Am vrut doar să îi liniştesc pe foştii mei colegi”.

Rednic a mai antrenat Craiova în sezonul 2004-2005, în perioada în care Adrian Mititelu era implicat la echipă. După ce a obținut doar o victorie în opt etape, acesta a părăsit echipa. A fost sezonul în care gruparea olteană a retrogradat pentru prima data în istorie.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles