16.2 C
Craiova
joi, mai 23, 2024

Reguli noi de admitere la Academia de Poliție!

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” în 2018 a fost publicat pe site-ul instituţiei. Acesta va cuprinde două etape, în perioada 31 iulie – 24 august!

O nouă regulă este că dacă cei care s-au înscris au diplome, premii, mențiuni la olimpiade şcolare naţionale sau internaţionale, din timpul liceului, recunoscute de Ministerul Educaţiei nu mai trebuie să susţină probele scrise. Concursul de admitere la facultăţile Academiei de Poliţie, respectiv Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, se va desfăşura în două etape, în perioada 31 iulie – 24 august 2018.

Care sunt etapele concursului de admitere

Prima etapă este și cea eliminatorie. Aceasta constă în evaluarea medicală şi evaluarea performanţei fizice. Vor avea loc  în perioada 3 – 13 august, la sediul Acedemiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, iar rezultatele se vor afișa pe 14 august. Atunci se va publica lista cu cei admiși pentru a doua etapă, și anume probele scrise.

Etapa a doua,probele scrise, se va desfăşura între 16 şi 19 august, iar rezultatele vor fi afişate în 20 august. La etapa a doua, examenele scrise diferă de la o facultate la alta. La Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – specializarea Drept, Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi, proba de evaluare a cunoştinţelor va fi sub forma unui test grilă din istorie, limba română şi limba străină. La Facultatea de Pompieri, testul grilă cuprinde întrebări din algebră şi elemente de analiză matematică şi fizică (mecanică, moleculară şi termodinamică, electricitate). Pentru Facultatea de Arhivistică, probele eliminatorii constau în evaluarea medicală şi evaluarea psihologică, iar proba scrisă constă într-un test grilă la disciplina istorie.

Noutatea în regulamentul de anul acesta este că toți cei înscriși care dețin premii la olimpiade naționale sau internaționale obținute din timpul liceului, dar care să fie aprobate de Ministerul Educației, nu vor mai fi nevoiți să suștină probele scrise. Taxa de înscriere este de 350 de lei, iar taxa anuală este de 3.000 de lei.

 

Vezi și ce idee exclusivă are primarul Mihail Genoiu 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles