fbpx
7 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Restricții pentru pescuitul în Delta Dunării!

Pescarii se văd nevoiți să se conformeze! Autoritățile au pregătit amenzi și sunt gata să-i lase pe pasionați și fără permis!

- Advertisement -
- Advertisement -

Vremea bună așteaptă la colț, iar pescarii deja au făcut primele ieșiri, fiecare pe unde a apucat. Totuși, unul dintre cele mai iubite locuri pentru pescuit din România nu va mai fi chiar la fel din acest an. Patru dintre cele mai cunoscute și bine vândute specii de pește din Delta Dunării vor fi protejate.

Astfel, somnul, șalăul, știuca sau crapul se pot pescui doar în competiții sportive sau pentru distracție, iar apoi exemplarele trebuie eliberate înapoi în apă.

Decizia s-a bazat pe studiul anual de evaluare a resurselor care a recomandat că pescuitul celor patru specii să se facă prin metoda catch and release, tocmai pentru că s-a observat un declin al celor patru specii”, a declarat Viorica Bîscă, director executiv al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, potrivit digi24.ro.

Ce-i drept, pescarii merg în Deltă pentru a se relaxa, pentru aventura oferită de locuri și pentru capturile pe care, în cele mai multe cazuri, oricum le-ar fi eliberat. Totuși, administratorii de hoteluri, pensiuni si cherhanale din Deltă sunt nemulțumiți. Aceștia se tem că această interdicție la pescuit va duce la scăderea numărului de turiști, și așa mic din cauza pandemiei.

Nu-mi dau seama cum va putea fi controlată și cum se va aplica. Va naște iar o grămadă de tensiuni și de probleme administrative”, spune Radu Manolache, administrator de cherhana.

Pescarii care prind somn, șalău, știucă sau crap și nu eliberează peștii riscă să fie amendați și să rămână fără permis de pescuit.

Tu cum apreciezi această decizie? Comentăm împreună pe Facebook

foto: crapmania.ro

Romii sărbătoresc a 50-a aniversare de la Primul Congres Mondial

FOTO: Cristina Joia, selfie pe Facebook după ce și-a reparat fața!

The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles