fbpx

7 reveniri de vis la FCU Craiova pentru Liga 2!

Nu toată generația lansată de Mititelu în s-a lăsat de fotbal: 7 mutări pentru promovarea FCU Craiova!

Echipa patronată de Adrian Mititelu a promovat în Liga 2, iar suporterii vor să ajungă în prima divizie. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Eugen Trică trebuie să primească întăriri serioase. Finanțatorul alb-albaștrilor poate da lovitura și să-și reconstruiască echipa pe care o vedea având potențial de campioană a României în urmă cu mai bine de un deceniu.

FCU Craiova are doi componenți ai echipei de atunci: Dănănaie, care era deja om de națională la acea vreme și Gugu, fundașul ce era doar un puști de perspectivă.

Acum, apropiații lui Adrian Mititelu susțin că patronul FCU are bani destui pentru a susține echipa și pentru a-i asigura lui Trică toate condițiile pentru promovare. Oltenii vor și pe „Oblemenco”, tot cu bani. Astfel, Mititelu și-ar permite să investească în reconstruirea echipei la care a ținut atât de mult. În momentul de față, 7 jucători din vechea gardă ar mai face față în Liga 2.

Andrei Prepeliță a fost unul dintre căpitanii echipei. Acum are 34 de ani și evoluează în Liga 2, la FC Argeș. Prepe, așa cum era alintat în Bănie, poate fi un plus de valoare și experiență în aventura alb-albaștrilor spre prima divizie.

Ștefan Bărboianu joacă și el deja în Liga 2, dar la Petrolul Ploiești. Fundașul poate fi încă o revenire de senzație la FCU Craiova, alături de bunul său prieten Valerică Găman, apărătorul ce a intrat și în vizorul lui Rotaru, patronul Craiovei din prima ligă.

A patra variantă de revenire la FCU Craiova ar fi Mihai Costea, atacantul ce a inspirat foarte mulți tineri în urmă cu 10 ani, atunci când juca alături de fratele său în atacul alb-albaștrilor.

Alin Buleică este și el parte din proiectul pe care îl pornise Adrian Mititelu, dar face parte din generația ceva mai tânără. Mijlocașul pleca în 2019 de la FC Argeș spre Turnu Măgurele, la Turris, tot în divizia secundă.

Dragoș Firțulescu joacă în India, dar cu un efort financiar Mititelu ar putea să-l readucă pe mijlocaș la FCU Craiova. La 31 de ani, Firțulescu a rămas în amintirea fanilor olteni drept unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale.

Sorin Bușu, jucător ce activează în acest moment în Liga 1, la Hermannstadt, ar putea completa o echipă cu nume deja cunoscute de suporterii FCU Craiova.

Pe lângă cei 9 fotbaliști menționați: Dănănaie, Bărboianu, Gugu, Găman, Bușu, Buleică, Prepeliță, Firțulescu și Mihai Costea, cel mai bine cotat jucător din generația amintită este Silviu Lung Jr., dar acesta evoluează în Turcia și varianta unei reveniri este aproape imposibilă în acest moment.

Tu pe cine vrei înapoi la FCU Craiova? Comentăm împreună pe Facebook

În 3 minute poți să vezi și: Peluza Nord: „Afara din Craiova cu dușmanii Științei!”

Bătălia pentru stadion s-a mutat pe gardurile lui Cârțu!

„O să-i goniți la Severin, acolo unde ați mai dus o dată echipa spunând că orașul Craiova n-o merită?”

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0