-3.9 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Mediciniștii din Craiova au de dus o luptă strânsă pentru rezidențiatul de anul acesta!

Rezidentiat Craiova. Peste 1.300 de absolvenți din Bănie vor participa la cel mai important examen din viața unui medic. Aproape 4 candidați pe un singur loc merg la război!

Rezidentiat Craiova. Încă puțin și se apropie cel mai important examen din viața unui medic, rezidențiatul. Sute de studenți își vor scoate la luptă neuronii și toate cunoștințele acumulate în cei 6 ani de studiu pentru a-și putea alege specializarea mult visată. Pe 21 noiembrie, absolvenții facultăților de Medicină generală, Medicină dentară și de Farmacie din Craiova, și nu numai, se vor întâlni în sălile de examen pentru una dintre cele mai strânse concurențe.

1322 de absolvenți craioveni s-au înscris la examenul de anul acesta. La Medicină generală sunt 520 de absolvenți, 232 absolvenți sunt și la Medicină dentară, respectiv 570 absolvenți la Farmacie. Pentru Medicina generală, 1,56 candidați se luptă pentru fiecare loc disponibil la nivel național. Lucrurile nu stau mai bine nici la Medicina dentară – 2,24 pe loc. Situați cea mai delicată e întâlnită la Farmacie, unde 3,8 absolvenți candidează pentru fiecare loc scos la concurs la nivel național.

În total, la nivelul României peste 12.000 de persoane s-au înscris la concurs, absolvenți mai noi sau mai vechi ai celor trei domenii medicale. Îi așteaptă un examen serios: 200 de grile, 4 ore pentru rezolvarea acestora, și presiunea atingerii unui prag de minim 60% din punctajul maxim realizat la nivel național, în vederea promovării. Deși concurența mare este o constantă a ultimilor ani, parcă niciodată nu a fost mai ascuțită ca acum. Viitorii rezidenți pe Medicină Generală au la dispoziție și 221 de posturi în unitățile spitalicești din sectorul public.

Tabloul de anul acesta este oricum, nu mai simplu nu. Bibliografie și tematică schimbate, candidați mulți, concurență mare, deci provocările sunt pe măsură.

Intra in comunitate! 

Desfășurare de forțe pe străzile Olteniei! Mascații și polițiștii au făcut controale

Noi atribuții în fișa postului! Profesorii vor efectua testele de salivă din școli

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles