fbpx

Negoiță și Vela vs. David Clark! Cum se comportă un politician când greșește!

Dacă ar fi fost demnitari în Noua Zeelandă, Robert Negoiță și Marcel Vela ar fi spus: ”Suntem niște idioți!”, apoi și-ar fi dat demisiile.

Una dintre condițiile esențiale pentru depășirea pandemiei este ca populația să aibă încredere în autorități. Încrederea asta se câștigă, prin comportamentul politicienilor, nu pică din cer. Când statul îți transmite „stai în casă”, dacă trăiești în Noua Zeelandă, spre exemplu, te conformezi. În România, faci chef pe uliță și urlii cât te mai țin plămânii încă neafectați de covid-19: „să vină mascații!”. Lipsa de încredere față de emițătorul mesajului e relevată și de zecile de mii de amenzi pe timp de pandemie. Dar de unde provine ea?

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Să vedem cum se comportă politienii atunci când încalcă legea.

ROMÂNIA

În România, cazul Robert Negoiță – primar PSD de sector bucureștean, care și-a luat iubita la o plimbare prin Parcul IOR, închis de autorități, din cauza pandemiei. Reacția inițială a edilului: „Este adevărat, în ziua de Paști am luat și iubita cu mine, dar am fost la verificat lucrări. O las singură tot timpul, am zis ca măcar azi, în ziua de Paști să vină cu mine, să fie cu mine, să nu o las singură. Colegii mei știu, i-am umplut de poze, de filmulețe de la șantiere. Nu trăim de mult într-o țară normală. Nici la treabă nu mai am voie să mă duc. Parcă am eu vreo vină că s-a închis parcul, nu l-am închis eu. (…)Dacă trebuie să-mi fie rușine că muncesc, atunci îmi este rușine”.

Reacția ulterioară a lui Negoiță pe facebook, după ce a fost amendat: „(…) Nu a fost nici pe departe intenția mea de a sfida, de a nu respecta legea sau de a vă minți în vreun fel în legătură cu episodul de ieri. Eu chiar ieșisem sa inspectez Parcul IOR. Dar, din păcate, ideea nefericită de a îmbina utilul cu plăcutul intr-o zi de sărbătoare, adică aceea de a o lua alături de mine pe prietena mea, a fost una neinspirată și nepotrivită”.

Cu câteva zile mai devreme, ministrul de interne Marcel Vela – PNL, a încălcat ordonanța de urgență pe care a dat-o, aterizând cu elicopterul din dotare lângă un cimitir. El a mers la mormântul unei asistente medicale din Măureni, ce a fost lăsată de medici să moară de teama infectării cu coronavirus. Potrivit ordonanței militare: mersul la cimitir nu e considerat o urgență. Ce a spus Vela după ce a încălcat ordonanța: „Vom anunța noi excepții. O să clarificăm și deplasarea oamenilor la cimitir”. În cele din urmă, deși tradiție, nici de Paști nu a fost reglementată intrarea enoriașilor cu lumină la locurile de veci.

Deci, primarul PSD a găsit inițial drept scuză că nu a închis el parcul, apoi și-a asumat amenda, vorbind despre ideea nefericită de a îmbina utilul cu plăcutul. Ministrul PNL se gândea să prevadă niște excepții la ordonanța pe care o încălcase.

NOUA ZEELANDĂ

Ministrul Sănătății David Clark, imediat după ce s-a instituit starea de urgență, și-a scos familia la plajă. După ce a încălcat măsurile a spus: “Într-o perioadă în care le cerem oamenilor să facă sacrificii istorice, eu am dezamăgit echipa. Am fost un idiot și înțeleg de ce oamenii vor fi supărați pe mine”. Imediat și-a prezentat demisia, care nu a fost acceptată însă din cauza pandemiei. Premierul Ardern a spus că “în condiții normale”, Clark ar fi demis. “Nu ne putem permite o schimbare masivă în sectorul medical sau în răspunsul nostru la această criză”, a spus ea. “Din acest motiv, și doar din acest motiv, David Clark își va păstra funcția, dar va fi pedepsit. Va rămâne fără funcția de ministru de finanțe asociat și va fi retrogradat în ierarhia cabinetului. Mă aștept la mai mult din partea lui, la fel și Noua Zeelandă”.

În România, cazurile de infecții sunt în creștere. Starea de urgență a fost extinsă până la data de 15 mai.

În Noua Zeelandă, premierul Jacinda Ardern a anunțat că de săptămâna viitoare se va trece de la nivelul 4 la nivelul 3 de carantină, adică măsurile vor fi relaxate. În plus, Jacinda Ardern a anunțat că ea, împreună cu membrii Cabinetului pe care îl conduce, își vor tăia 20% din salariile din următoarele șase luni, banii urmând să fie folosiți pentru criza cauzată de pandemia de coronavirus. 

În 3 minute poți să citești și: Tineri doljeni, amendați după ce au petrecut în stradă!

Ruga de la Cetate: „Să moară toți românii, iar țiganii să trăiască!” (VIDEO)

VIDEO: Luptele de stradă continuă în România, chiar de Paște!

Fabrică de confecții cu 9 angajate internate, închisă de autorități

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Summary
Negoiță și Vela vs. David Clark! Cum se comportă un politician când greșește!
Article Name
Negoiță și Vela vs. David Clark! Cum se comportă un politician când greșește!
Description
Dacă ar fi fost demnitari în Noua Zeelandă, Robert Negoiță și Marcel Vela ar fi spus: ”Suntem niște idioți!”, apoi și-ar fi dat demisiile.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0