Evenimentul Zilei aruncă bomba în curtea statului de drept din Craiova

10 polițiști demască metodele de șantaj și presiune ale prim-procurorului Parchetului județean, alias Portocală de Dolj.

Cel mai important ziar național dezvăluie că mai mulți polițişti craioveni au pus pe masa CSM şi a Parchetului General o serie de abuzuri incredibile ale prim-procurorului Marin Rogoveanu, un fel de Portocală al Băniei, dacă faptele de care este acuzat se vor confirma. 3minute a preluat cele mai relevante fragmente din ancheta Evenimentului Zilei si le redăm cu precizarea că astazi Parchetul General a comunicat presei ca informatiile cu privire la dosarul “Portocală de Dolj” nu sunt publice!

Înainte de concursul organizat, pe 7 august, pentru ocuparea postului de șef al Serviciului Rutier, polițiștii relatează cum procurorul Marin Rogoveanu a intervenit pe lângă inspectorul șef al IPJ Dolj, aflat atunci în funcție, comisar șef Constantin Nicolescu, căruia i-a spus să îl numească în acel post pe comisarul Daniel Petrescu, un apropiat al magistratului. Fostul șef al Poliției Dolj l-a refuzat spunându-i că funcția este repartizată prin concurs. Magistratul și „pila” lui se cunoșteau, susțin petiționarii, de ani buni și lucraseră împreună pe când Rogoveanu era prim-procuror la Parchetul Filiași, iar Petrescu un simplu lucrător de poliție, în același oraș. Din acest motiv, polițistul a apelat la șeful procurorilor doljeni să intervină pe lângă șeful IPJ Dolj.

Culmea, pe 8 august, a doua zi după concurs, procurorul Marin Rogoveanu a decis ridicarea calculatoarelor membrilor comisiei de examinare, dar și pe cel al ofițerului Emilian Zuican, cel care câștigase examenul pentru funcția de Șef al Serviciului Rutier

În vara anului 2009 a avut loc un alt episod care l-a avut în centrul atenției pe procurorul Rogoveanu. Acesta a întocmit dosar penal la 28 de săteni, după ce nașul său, Dumitru Amza, devenit primar al comunei Braloștița, a intrat în conflict cu oamenii. Bieții agricultori s-au revoltat după ce primarul a intrat cu buldozerele peste terenurile pe care oamenii cultivaseră lanuri de porumb, distrugându-le recoltele, chiar înainte de cules. Sesizarea procurorului Marin Ragoveanu a fost tot din oficiu, pentru tulburare de posesie. Motivul: nașul susținea că terenul este al primăriei și că vrea să facă, în acel loc, un teren de fotbal. Dosarul s-a finalizat pe 17 mai 2012, prin scoaterea de sub urmărire penală a sătenilor deoarece primăria nu a putut dovedi că a delimitat terenul proprietate publică, față de cele ale celor 28 de localnici.

Într-un punct de vedere postat pe site-ul CSM, Marin Rogoveanu a spus că după declanșarea anchetei împotriva polițistului Dorin Daniel Petcu, cercetat pentru purtare abuzivă, „s-a desfăşurat o campanie defăimătoare prin adresarea unor plângeri cu caracter penal sau disciplinar instituţiilor abilitate, precum şi de dezinformare a opiniei publice”.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *