fbpx

Roma…Eterna cetate a mizeriei

Turişti navigând printre tomberoane umplute până la refuz, mirosul insuportabil al gunoaielor strânse sub un soare arzător de iulie şi o multitudine de animale umblând pe străzile Eternei Cetăţi – acestea sunt imaginile care caracterizează capitala Italiei în ultimele săptămâni.


A fost a emisă ”o alertă de igienă” care se poate transforma oricând într-o deplină criză de sănătate publică, având în vedere bolile purtate de animalele care împânzesc oraşul în căutare de hrană prin gunoaie, procurorii italieni au demarat o investigaţie asupra managementului salubrităţii publice făcut de primăria capișitalei italiene, scrie Adevărul care citează AFP.
Între timp, locuitorii Romei, furioşi pe starea în care se găseşte oraşul lor, au început un concurs pe Twitter în cadrul căruia se întrec cu poze făcute pe străzile oraşului pentru a găsi cel mai fetid tomberon din întreaga capitală. Furia lor este agravată şi de preţul pe care-l plătesc pentru a-şi duce vieţile printre gunoaie.

Și Papa Francisc a deplâns, luna trecută, starea capitalei italiene, spunând că oraşul e caracterizat de ”abandonare şi degradare”, Matteo Salvini, ministrul populist de interne al Italiei, a văzut o şansă bună în această criză pentru a pune presiune pe Virgina Raggi, primăriţă Romei, care face parte din Mişcarea Cinci Stele. Următoarele alegeri municipale vor avea loc în 2021.

Primarul Romei a dat asigurări ministrului mediului că va rezolva criza ”în următoarele 15 zile”, dar pentru a reuşi acest lucru, deşeurile trebuie să fie trimise la incinerare în altă parte. Roma produce aproximativ 5,000 de tone de gunoi zilnic.

Foto TIZIANA FABI / AFP

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0