fbpx

Român depistat cu coronavirus, la bordul navei de croazieră Diamond Princess

Un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia a fost depistat cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul de Externe. La bordul vasului, între cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află și 17 români. Este primul caz de confirmare a virusului la un român. Până acum, virusul a fost confirmat în cazul a 218 pasageri aflați la bordul navei de croazieră.

Ministerul român de Externe a mai anunțat că cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, scrie hotnews.ro

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, potrivit MAE.

Diamond Princess a fost plasată în carantină pentru două săptămâni în 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, după ce un bărbat care debarcase în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus. Cei care sunt diagnosticați cu coronavirus sunt luați de pe navă și duși la spital.

Membrul echipei de carantină infectat se ocupa cu distribuirea formularelor prin care era verificată starea de sănătate a pasagerilor încă de pe 3 februarie. El purta mască și mănuși, dar nu și costum complet de protecție. 

În 3 minute poți să citești și: Situație fără precedent în Dolj: 25 de elevi, intoxicați! Plan Roșu activat!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0