fbpx

Români, ascunși într-o biserică din Italia pentru a sărbători Paştele. Cum i-au descoperit carabinierii

În localitatea italiană Trieste, mai mulți români s-au închis în biserică împreună cu doi preoţi pentru a sărbători prima zi de Paşte ortodox.

În dimineaţa zilei de 19 aprilie, poliţiştii au primit mai multe apeluri prin care erau sesizaţi că un număr mare de cetăţeni străini se află în preajma bisericii româneşti situată în via dell’Istria.

“În urma verificărilor efectuate, forţele de ordine au descoperit 28 de cetăţeni români în interiorul bisericii pe care i-a amendat pentru încălcarea normelor împotriva răspândirii coronavirusului”, scrie Rotalianul, revista românilor din Italia, citată de Adevărul.

Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii nu au găsit pe nimeni în faţa bisericii. Din interior, însă, se auzeau mai multe voci. Poliţiştii ş-au dat seama că cetăţenii străini participau la o slujbă religioasă şi au hotărât să nu-i întrerupă. Când oamenii au ieşit din biserică, însă, au fost interogaţi. Forţele de ordine au constatat că în biserică se aflau în total 28 de cetăţeni români, toţi purtând măşti şi mănuşi, iar unii dintre ei ţineau nişte lumânări în mâini şi fredonau cântece religioase în limba română. Oamenii au declarat că au mers la biserică pentru ca preotul să le binecuvânteze ouăle de Paşte sau să participe la slujbă. Toţi românii, inclusiv preoţii au fost sancţionaţi conform legilor din Italia, mai scrie Rotalianul.

“Ne-au lăsat să ne terminăm rugăciunea şi am apreciat. Nu ne aşteptam la asta. Noi nu am vrut să deranjăm pe nimeni, dar astea sunt regulile”, au spus câţiva dintre românii participanţi la slujbă.

În Italia, amenzile aplicate pentru nerespectarea regulilor impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii virusului sunt cuprinsei între 400 şi 3.000 de euro.

În 3 minute poți să citești și: VIDEO! Stare de urgență pentru unii, alții au liber în parc și la fotbal!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0