Români condamnați în Franța. Afacerea care i-a trimis direct în spatele gratiilor

Treisprezece şoferi români şi patronul firmei pentru care lucrau au fost condamnaţi, vineri, la închisoare de o instanţă din Rennes, fiind găsiţi vinovaţi de furtul a aproximativ 700 de roţi de camion, informează presa franceză.

Românii au primit pedepse cu închisoarea în Franța, în urma unor furturi pe care aceștia le-au făcut în decursul a câtorva ani. Furau roți de camion, pe care mai apoi, le aduceau în România și le vindeau. Pedepsele cu închisoarea variază de la doi la cinci ani, dar cea mai mare a primit-o directorul firmei din România,  Silviu Pietrosanu.

Afacerea care i-a băgat în închisoare pe români

Şoferii români erau angajaţi ai companiei Evitrans. Ei furau roţile de camion în timpul perioadei de odihnă şi le aduceau în România, unde le vindeau pentru sume cuprinse între 200 şi 350 de euro, potrivit anchetatorilor. Şoferii români au comis aceste fapte în perioada 2013-2016. Un lucru foarte important, din care ieșeau foarte mulți bani.

Prejudiciul estimat de anchetatorii francezi se ridică la 670.000 de euro.”Este o activitate extrem de profitabilă”, a declarat procurorul de caz, adăugând că patronul companiei a încurajat furturile ”prin tăcerea lui, lipsa sancţiunilor disciplinare şi asigurarea mijloacelor necesare” pentru comiterea furturilor, conform mediafax.ro

”Stiam ce fac cei mai mulţi şoferi, i-am lăsat să o facă”, a declarat Pietrosanu, care a mai fost condamnat în Belgia pentru fapte similare. Toţi şoferii condamnaţi provin din localitatea Pucioasa.

 

Vezi cele mai frumoase locuri din România http://bit.ly/2o7IDA5

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *