7.8 C
Craiova
sâmbătă, decembrie 2, 2023

„Crescuți în Sudul țării, cei mai buni dintre români”

S-a demonstrat că în Oltenia oamenii trăiesc diferit fotbalul, oamenii iubesc acest sport și vor să transmită patima pentru el, din generație în generație!

Așa e la Craiova! Da, acum toată lumea este convinsă, asta dacă avea cineva semne de întrebare. Oltenia a tremurat de nerăbdare și s-a cutremurat la întoarcerea leilor de la București. După 25 de ani, lumea a ieșit în stradă pentru fotbal, pentru a vedea roadele anilor de muncă. Au fost lăsate în spate toate greutățile trecutului, un trecut pătat de oameni mici și mititei, dar un trecut care a păstrat Craiova cu picioarele pe pământ, poate chiar a trezit multă lume la realitate. Universitatea este din nou acolo unde îi este locul. Craiovenii sunt din nou în prima linie.

Așa cum spune un cântec din peluză „Crescuți în sudul țării/ Cei mai buni dintre români/”, așa s-a și întâmplat. S-a văzut sângele alb-albastru ce trece prin venele suporterilor. S-a văzut nebunia din ochii fiecărui suporter al Științei, de la plecare din Gara Craiova, până la petrecerea din Piața Mihai Viteazul. Părinți cu câte doi copii de mână veneau să-și vadă favoriții. Bătrânii își scoteau pălăria în fața leilor, chiar dacă ei au prins vremuri mult mai prolifice. Toată suflarea oltenească știe că așteptarea de 25 de ani a meritat, i-a întărit, i-a pus la încercare în nenumărate ori, dar cu toate acestea, împreună au trecut peste. Bineînțeles, fără gruparea din Peluza Nord, mai exact SEZIONE ULTRA’, era greu ca această emulație să existe, era greu ca atât de multă lume să se trezească la realitate. Iată că s-a ajuns în punctul în care din nou, toată țara știe cât de puternică este Craiova. Poate peste ceva timp, Europa o să știe și ea că „Așa e la Craiova”. Poate chiar anul acesta, de ce nu?

Universitatea Craiova are șansa să facă o figură frumoasă în Europa League. După ce anul trecut au adus marele Milan la Severin, oltenii pot să aducă o altă echipă mare, dar de această dată, pe stadionul „Ion Oblemenco”, cel mai probabil neîncăpător pentru interesul provocat de o așa partidă.

Citește și: Să-ți conduci echipa spre victorie, în timp ce scrii istorie! 

Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles