16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

România și-a aflat adversarii din Liga Națiunilor! Dueluri tari pentru tricolori

Naționala României și-a aflat astazi adversarii din Liga Națiunilor.  Tragerea la sorți a avut loc la SwissTech Convention Center din Lausanne!

România se va duela în Liga Natiunilor cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Meciuri grele pentru tricolori, ținând cont că joacă împotriva Serbiei, echipă calificata la Mondial. De la destrămarea Iugoslaviei, sârbii ne-au bătut de două ori: 3-2 si 5-0. Cu Muntenegru, tricolorii au pierdut în preliminariile CM, 1-0 in septembrie, iar cu Lituania statisticile sunt de partea noastră. România a înregistrat 10 victorii și o singură înfrângere contra Lituaniei: 0-3 la Cluj.

 

La tragerea la sorți de azi, s-au stabilit trei grupe cu patru echipe și o grupă cu trei echipe. Partidele se dispută tur-retur în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2018. Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

 

 

Liga Natiunilor, pregătire pentru Euro 2020!

Pe data de 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite în urma performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor . Echipe din play-off vor juca semifinale într-o singură manșă, iar finalistele se vor duela tot într-o singură manșă. Câștigătoarea se califică la turneul final al Euro 2020.

Sursă foto: FRF.ro

Citește și: VIDEO! A doua mutare a iernii: Glavina a semnat cu Universitatea Craiova!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles