România ocupă ultimul loc privind educația financiară

România este pe ultimul loc într-un top european privind educația financiară! ONG-urile cer cursuri în școli!

Se pare că doar 22% dintre români sunt alfabetizați financiar. Media europeană este mai mult decât dublă : mai exact, 55% . Mai multe ONG-uri cer Ministerului Educației să introducă în programă astfel de cursuri, pentru ca elevii să aibă șansa de a ajunge mai târziu lideri cu inițiativă. De altfel, o soluție venind din partea ONG-urilor este ca cei mici să înceapă educația economică încă din clasele mici.

100 de euro un curs de antreprenorială

Directiva Comisiei Europene este ca școlile să implementeze educația antreprenorială și economică încă din primii ani de școală. Nu numai școala ar trebui să le ofere copiilor o educație economică, ci și părinții ar trebui să-și obișnuiască copii cu partea financiară.

Din păcate, în școlile de stat nu există astfel de cursuri pentru copii. Nici lucrul în echipa nu este o metodă foarte des folosită.În România, un curs de educație antreprenorială pentru copii costă aproximativ 100 de euro pe lună, iar un modul poate să dureze 2 ani. De aceea, copii nu au parte de această educație economică. Costurile sunt prea mari.

 

Dunărea poate inunda sudul județului Olt http://bit.ly/2DCCuRj

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *