fbpx

Romania, secolul XXI. Furtun de perfuzii, folosit pentru a trage apa la WC

Se intampla la un spital din Romania. Mai exact, Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, acolo unde in Sectia de Cardiologie, apa la WC se trage cu un furtun de perfuzii!

Experienta ingrozitoare traita de un bolnav in cel mai mare spital din Gorj. Un sindicalist din cadrul Complexului Energetic Oltenia a trăit cea mai ingrozitoare experienta din viata lui în Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Lider de sindicat la Termocentrala Rovinari, Doru Crăete, a fost internat mai multe zile în Secţia de cardiologie a SJU Targu Jiu. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook şi a fotografiat condiţiile în care sunt nevoiţi să stea bolnavii internaţi. De altfel, a fotografiat şi cum un furtun de perfuzie este folosit pentru a trage apa la un WC.

Am fost recent internat pentru cinci zile în Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean. Trebuie să spun că modul in care arată saloanele, băile, dotările reprezintă o mare ruşine pentru conducerea spitalului şi a judeţului: toaletele sunt, parcă, din lumea a III-a, se trage apa cu ajutorul unor furtune de la perfuzii, capacele la WC-uri nu există, în loc de duş găseşti un …. furtun, unele paturi din saloane sunt din anii 70, arcuri rupte căzute sub pat, ţânţari şi gândaci, lenjeria se schimba doar cand un bolnav este externat sau mutat în alt salon. Ce să mai vorbim de dotări cu aparatura medicală“, a relatat acesta in postarea de pe Facebook.

Postarea de pe Facebook 

“Am fost recent internat pentru 5 zile in secția de cardiologie a spitalului județean. Trebuie sa spun ca modul in care arată saloanele, băile, dotările reprezintă o mare rusine pentru conducerea spitalului si a județului: toaletele sunt, parca, din lumea a III-a, se trage apa cu ajutorul unor furtune de la perfuzii, capace la WC- uri nu exista, in loc de dus găsești un …. furtun, unele paturi din saloane sunt din anii 70, arcuri rupte căzute sub pat, țânțari si gândaci, lenjeria se schimba doar cand un bolnav este externat sau mutat in alt salon, ce sa mai vorbim de dotări cu aparatura medicală… Cat de pregătiți ar fi medicii – si avem medici buni din punct de vedere profesional si minunați ca oameni, eu însumi fiind in viata datorita profesionalismului domnului doctor Sergiu Sabiescu, – cu dotările minime de care dispun nu pot face minuni! Am văzut o rezerva si un salon modernizate: rezerva cu aportul Clubului Rotary si salonul cu ajutorul firmei ARTEGO! Ca de la ăștia ce conduc județul si spitalul ce așteptări sa ai? Dumnezeu cu mila! Nu știu dacă este posibil din punct de vedere legal dar asi lansa o provocare managerului CE Oltenia domnul Sorin Boza: am putea si noi sa modernizăm un salon din secția Cardiologie, mai ales ca, cel putin cand am fost eu internat, nu cred ca era salon in care sa nu fie un angajat sau pensionar fost lucrător in unitățile din minerit sau energie!”, a relatat Doru Craete.

 

Foto – Facebook Doru Craete

 

Citeste si Cazul Busu de la Meteo. Craiova, ”capătul lumii”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0