fbpx

România, țara europeană cu cele mai multe cazuri de rujeolă

România este singura țară care a menținut o rată de vaccinare de 95% din 1997, dar din 2016 aceasta a început să scadă, ajungând la 86%.

Conform unor cercetători de la Universitatea din Oxford, rata de vaccinare se află în scădere din cauza campaniilor anti-vaccinare combinate cu eforturile ineficiente de vaccinare a grupurilor din mediul rural. România are acum cele mai multe cazuri de rujeolă decât orice altă țară europeană.

Italia, a doua țară europeană cu cele mai multe cazuri de rujeolă după România

Italia ocupă poziția a doua privind cazurile de rujeolă. Este a doua țară europeană după România cu cele mai multe cazuri de rujeolă. Respectiv 5006 cazuri de rujeolă în Italia în 2017, pe când în România 5562 de persoane bolnave. De asemenea, Italia a înregistrat și ea o scădere a ratei de acoperire a vaccinărilor. În 2010, Italia depășea 91% privind rata de vaccinare, pe când acum a scăzut la șase puncte.

NPR a raportat că scăderea ariei de acoperire este legată strâns de reacția oamenilor împotriva vaccinării obligatorii și de alegerea părinților în vederea vaccinurilor pentru copiii lor. Se pare că în 2016 a fost nevoie de un focar de infecție în rândul italienilor pentru ca guvernul să solicite vaccinarea tuturor copiilor care sunt înscriși la grădiniță.

În România sunt aproximativ 5562 de cazuri de rujeolă, ocupând locul în ca țară europeană cu cele mai multe cazuri de persoane bolnave de rujeolă. Italia ocupă locul doi cu 5006 cazuri de rujeolă.

Românii formează a doua cea mai mare comunitate din Bruxelles. Vezi despre ce e vorba http://bit.ly/2CfqaKG

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0