16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

Românii au cerut azil în Canada după eliminarea vizelor

Renunțarea la obligativitatea vizei pentru cetățenii români a dus la o creștere mare a solicitărilor de azil în Canada

Drept consecință, a fost organizată o întâlnire între guvernul federal şi diplomaţii români la Ottawa, notează vineri site-ul de informaţii canadian La Presse. Românii care deja se află pe listele de așteptare pentru emigrarea definitiva in Canada, mai au de trecut un hop. Și anume, acceptul autorităților din Ottawa.

Ce au de spus autoritățile din Ottawa

Responsabilii din Ministerul pentru Imigraţie au indicat joi că 232 de români au depus solicitări de azil în Canada de la ridicarea obligativităţii vizelor, la 1 decembrie anul trecut. Comparativ, doar 120 de români au cerut azil în Canada în întregul an 2016. Se pare că, după eliminarea vizei pentru români din Canada, cererile au crescut.

S-a renunțat la obligativitatea vizelor și în cazul bulgarilor, însă cererile de azil din partea cetăţenilor acestei ţări au rămas la nivel scăzut, au precizat responsabilii în faţa comisiei pentru imigraţie din Camera Comunelor.

Modificarea politicii canadiene privind imigraţia a fost asociată cu încheierea negocierilor pentru un acord de liber schimb între Canada şi Uniunea Europeană, anul trecut. Faptul că doar unii dintre cetăţenii Uniunii Europene aveau nevoie de viză pentru a intra în Canada reprezenta un factor perturbator major care ameninţa să devieze negocierile, conform pro tv.

Vezi din ce an Drumul expres Craiova-Slatina-Pitesti, va fi pus în funcțiune 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles