fbpx
7 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Romii sărbătoresc a 50-a aniversare de la Primul Congres Mondial

Cu doar o săptămână înainte de cea de-a 50-a aniversare a nașterii mișcării moderne a romilor, la 8 aprilie 1971, o rețea de organizații dedicate incluziunii romilor au lansat campania intitulată Proud Roma, Europa Liberă. Inițiatorii fac apel la susținătorii, organizațiile, instituțiile și persoanele fizice de etnie romă și pro-romi să se alăture campaniei.

- Advertisement -
- Advertisement -

Bazându-se pe moștenirea de jumătate de secol a Primului Congres Mondial al Romilor, campania își propune să încurajeze cei 12 milioane de cetățeni romi din Europa să își declare cu mândrie și public etnia, în timp ce autoritățile publice de pe continent colectează date de recensământ pe tot parcursul anului 2021. Acest eveniment care are loc o dată într-un deceniu este folosit de susținătorii romilor ca o oportunitate de a crește vizibilitatea celui mai mare grup minoritar etnic din Europa, deoarece prea mulți romi nu se află în evidențe. Acesta a fost rezultatul rasismului, al violenței fiziologice din școli și din mass-media, precum și al violenței fizice pe care romii au îndurat-o de-a lungul secolelor. Teama profundă și rușinea, precum și manipularea în procesul de recensământ au dus la date oficiale inexact privind numărul romilor care sunt de mai multe ori mai mici decât în realitate, făcând reprezentarea, politicile și finanțarea romilor inexacte, insuficiente și necredibile.

“Recensământul din 2021 este o oportunitate unică într-un deceniu de a plasa identitatea romilor ferm în inima fiecărei națiuni europene. Dacă amploarea numărului nostru ar fi vreodată pe deplin recunoscută, guvernele ne-ar vedea nu doar ca pe o problemă marginală, ci ca pe o oportunitate de aur“, spune directorul executiv al ERIAC, Timea Junghaus.

Mircea Irimescu, alături de FCU Craiova: „Nu înțelegeam ce naiba se întâmplă”

Teste COVID sub formă de acadea!

The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles