14.5 C
Craiova
duminică, iunie 4, 2023

Eșecul „Balint” l-a trezit: Rotaru regăsește mutările câștigătoare!

Lângă Rădoi, finanțatorul Universității Craiova aduce meseriași în trening. Costumații gen Copilu nu mai calcă în vestiar!

Timp de 9 ani, Mihai Rotaru a condus cu mână de fier Universitatea Craiova. S-a implicat în toate aspectele ce țin de echipa din Bănie și a reușit astfel să creeze cel mai bine organizat club din fotbalul românesc. Inclusiv în privința numirii antrenorilor a avut ultimul cuvânt. Astfel, i-a instalat pe Cârțu, Mangia, Pițurcă și Bergodi, plus Reghe, care au contribuit la ascensiunea sportivă a formației alb-albastre.

Nu a fost șampanie, dar o Cupă cu ouzo tot a fost!

Italianul Devis Mangia, adulat de suporteri, a adus primul trofeu în Bănie după o secetă de 27 de ani. A repetat performanța grecul Ouzonidis, care, deși a luat din nou Cupa României, a fost îndepărtat pentru jocul minimalist prestat. Patronul și suporterii doreau fotbal – șampanie nu fotbal – ouzo. Cristiano Bergodi a jucat finala campionatului, grație lui Craiova a fost la 90 de minute distanță de titlu și a visat la 5! Venirea lui Reghe pe banca oltenilor a întreținut speranța că trofeul suprem va veni în oraș, doar că după un sezon finanțatorul echipei nu a mai avut răbdare cu el.

Experimentul Balint, la un pas să compromită sezonul!

Printre alegerile inspirate făcute de Mihai Rotaru au fost și altele la polul opus, începând cu Erik Lincar, primul său antrenor, care nu avea nici cea mai mică tangență cu Oltenia fotbalistică. În această vară, Rotaru a lovit din nou: momentul de vârf al neispirației lui a fost Balint, sub influența nefastă a „strategului” Copilu.

Dominat de Mititelu, Rotaru a schimbat antrenorul!

Patronul Universității, după ce a fost afectat serios de Covid 19, și-a restabilit prioritățile existențiale și a anunțat că în vară cedează definitiv puterea în club, președintelui ales de fani, legenda Sorin Cârțu, și conducătorului executiv adus de el, Marian Copilu. Fostul șef de la CFR Cluj l-a instalat pe „Gyuszi” Balint, mutare care s-a dovedit un fiasco total. Atacanții nu au mai marcat, apărarea a cedat, nicio idee de joc nu s-a remarcat. Craiova a fost înjosită în Polonia de o echipă ce nu mai jucase un meci oficial de 8 luni. Rotaru a înghițit în sec. Dar când trupa lui Mititelu l-a dominat pe Oblemenco și doar o gafă de arbitraj a înclinat balanța în favoarea lui, patronul Universității a tăiat iarăși în carne vie: Balint, out!

Marian Copilu, scos din cantonament și vestiar!

Cu Gyuszi Balint la cârmă, Copilu supraevaluat de la Cluj și-a depășit cu mult atribuțiile. Potrivit unor informații din interiorul echipei, fostul șef din Gruia intra în vestiarul alb-albastru cu aere de sub-patron să mobilizeze echipa la greu și chiar își permitea să dea indicații de natură tactică. În cele din urmă, iarăși parcă pe ultima sută de metri, Mihai Rotaru pare să fi realizat că Oltenia fotbalistică este specială și că este nevoie de oameni care înțeleg spiritul zonei. Așa că patronul i-a permis lui Cârțu să mute, care l-a adus pe Mirel Rădoi. Sosirea antrenorului oltean îl lasă pe Copilu în joc de glezne, în tribune, ori la ușa vestiarului.

Mirel Rădoi, întâmpinat cu un val de simpatie!

Oltean get-beget, Mirel Rădoi a aprins iarăși speranțele de preamărire ale Băniei fotbalistice. În mod firesc, după parcursul mai degrabă lamentabil al echipei de până acum, sub conducerea perechii Balint – Copilu. În plus, are de această girul maximului Sorin Cârțu, care, în conferința de prezentare, i-a prezis că va fi următorul antrenor care ridică trofeul de campion cu Universitatea Craiova, că s-a săturat să fie, de peste trei decenii, ultimul tehnician care a reușit această performanță.

Rotaru a pus mâna pe un antrenor cu un pedigree fantastic!

Mirel Rădoi l-a inclus în staff pe Mihăiță Ianovschi, care, în sfârșit, pășește pe urmele legendarului său bunic. Juniorul provine din cea mai importantă familie de descoperitori de talente. Bunicul său, Leonte Ianovschi, s-a născut pe 14 martie 1926, la Chişinău, dar în urma războiului, în 1940, a venit pentru totdeauna în România, stabilindu-se inițial la Craiova. El este cel care l-a descoperit pe marele Dobrin! Traditia a fost continuata de fiul sau, Mihai Ianovschi i-a propulsat in prima liga pe Adi Mutu, Rica Neaga, Dani Coman sau Nicolae Dica. Mihăiță Ianovschi, actualul secund al lui Rădoi, l-a dat fotbalului mare pe Bogdan Stancu.

Mihăiță Ianovschi, liantul perfect cu Academia Universității!

Dacă Dinel Staicu, Nețoiu ori Mititelu nu au fost foarte preocupați de sectorul juvenil, Rotaru a investit la baza piramidei. L-a ajutat, ce-i drept, parteneriatul cu școala lui Silviu Bogdan, care i-a dat pe Mihăilă, Baiaram ori Vlădoiu. Markovic poate fi o mină de aur, în vreme ce pe Cîmpanu, Rotaru a trebuit să plătească pentru a-l aduce de la Botoșani. Centrul său de copii și juniori nu a mai produs nimic pentru echipa mare de mai bine de 3 ani! În aceste condiții, venirea lui Ianovschi junior, bun înțeles dacă are în fișa postului și aruncarea unui ochi spre Academie, nu poate fi decât de bun augur.

Iată că au apărut și abonamentele gratuite la Intencity Craiova!

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles